07.10.2020, 22:59

Перешкоджають старінню шкіри: дієтолог розповіла про корисні продукти, які необхідно їсти щодня

Ольга Романец | Всі новини автора
старение кожи

Дієтолог перерахувала продукти, які перешкоджають старінню шкіри. У перелік входить риба, фрукти і овочі, чай і кава, виноград, темний шоколад. Згубно впливають на шкіру банани, білий хліб, цукор і газована вода.

Про це розповіла Ніколь Хопсекгер, співробітниця розташованої в США клініки Клівленда, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Дієтолог заявила, що щоденне вживання риби підтримує здоров'я і пружність шкіри завдяки вмісту в ній великої кількості Омега-3. Завдяки йому зменшується рівень тригліцеридів, наявних у складі ліпідів крові, і знижується ступінь запалення. За рахунок жирних кислот в шкірі підтримується колаген, що робить її пружною.

Омега-3 в своєму складі містить також лляне, соєвого та рапсового масло, а також волоські горіхи.

В овочах і фруктах містяться вітаміни і антиоксиданти, що усувають від зовнішніх покривів тіла сонячні промені і вільні радикали. Вітаміни C і E, джерелом яких є багато фруктів і овочів, зменшують зморшки.

Дуже корисні для шкіри мигдаль, насіння соняшнику, всі види цитрусових. Варто включити в свій раціон і полуницю, ківі, паприку, брокколі.

Поліфеноли, наявні в чаї, каві, винограді, темному шоколаді (якщо відсоток какао в ньому не менше 60) згладжують грубу текстуру шкіри.

Шкідливими для шкіри є банани, білий хліб, напівготові пластівці, цукор, білий рис, смажена або варена картопля, солодку газовану воду, крекери. Дані продукти, потрапляючи в організм людини, дратують шкіру і прискорюють її старіння.

Читайте також: Вересень цього року став найтеплішим у світі за кілька років спостережень

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: