27.10.2020, 08:30

"Євробачення-2021" : 41 країна підтвердила участь у конкурсі, який пройде в Роттердамі

41 страна подтвердила участие в конкурсе, который пройдет в Роттердаме

У міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2021" візьмуть участь представники 41 країни. Рішення про те, як виглядатиме 65-й конкурс пісні "Євробачення", буде прийнято на початку 2021 року.

41 країна офіційно підтвердила участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2021". Про це 26 жовтня повідомили на офіційному сайті конкурсу eurovision.tv, передає Час Пік.

Конкурс відбудеться на арені Ahoy в Роттердамі (Нідерланди) 18, 20 та 22 травня 2021 року. Він пройде в одному з чотирьох варіантів. Рішення про те, як виглядатиме 65-й конкурс пісні "Євробачення", буде прийнято на початку 2021 року.

"У нас точно такий же склад країн, який брав би участь у змаганнях в 2020 році, і ми дуже раді, що всі вони повернуться в наступному році. Разом з нашими провідними мовними компаніями ми продовжуємо розробляти 4 різних сценарії та підтримуємо діалог з усіма учасниками", - зазначив Мартін Остердал, виконавчий супервайзер конкурсу "Євробачення".

Відзначається, що конкурсанти з 35 країн візьмуть участь у двох півфіналах конкурсу, після яких у фінал пройдуть тільки 20 учасників. Саме вони і приєднаються до представників країн Великої п'ятірки (Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великобританії) та учасника від Нідерландів. Всього в Гранд-фіналі виступить 26 учасників.

Свою участь у конкурсі підтвердили представники Албанії, Вірменії, Австралії, Австрії, Азербайджану, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Грузії, Греції, Ісландії, Ірландії, Ізраїлю, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Молдови, Нідерландів, Північної Македонії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Росії, Сан-Марино, Сербії, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, України та Великобританії.

41 страна подтвердила участие в конкурсе, который пройдет в Роттердаме

Нагадаємо, 18 березня організатори "Євробачення-2020", проведення якого було заплановано на 12-16 травня у Роттердамі (Нідерланди), оголосили про скасування конкурсу через пандемію коронавірусу COVID-19.

Україну на "Євробаченні-2021" представлятиме переможець національного відбору "Євробачення 2020", група Go-A.

Группа Go-A

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк