10.11.2020, 21:02

Пухнасті літуни: В Австралії виявили два нових види ссавців

Марина Началова | Всі новини автора
поссум

За підсумками аналізу ДНК великого літаючого поссума австралійські вчені відкрили два нових види тварин.

З'ясувалося, що великий літаючий поссум - це три різних види ссавців, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Великий літаючий поссум - сумчаста тварина, здатна здійснювати польоти між деревами на відстань до 100 метрів. У цих тварин досить широкий діапазон проживання: вони зустрічаються по всьому східному узбережжю Австралії, від південного штату Вікторії до північного Квінсленда.

Широта ареалу і відмінності в розмірі і фізіології тварин наштовхнули вчених на думку про те, що це може бути кілька різних видів ссавців.

Аспірантка Університету Джеймса Кука Деніз МакГрегор вивчала великих літаючих поссумів, коли зрозуміла, що генетичні відмінності очевидні. В результаті кілька університетів об'єдналися для дослідження, яке підтвердило, що великі літаючі поссуми відносяться до трьох різних видів.

"Деякий час були припущення, що існує більше одного виду великих літаючих поссумів, але тепер у нас є докази ДНК, - сказала МакГрегор. - Це повністю змінює наше уявлення про них".

Професор Ендрю Крокенбергер каже, що дослідники використовували генетичне секвенування, щоб підтвердити відмінності. За його словами, в результаті дослідження відоме біорізноманіття Австралії розширилося.

"Не кожен день підтверджуються нові ссавці, не кажучи вже про двох нових ссавців", - сказав професор Крокенбергер.

Великі літаючі поссуми класифікуються як вразливі, і доктор Кара Янгентоб заявила, що визначення видів має вирішальне значення для зусиль по збереженню.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк