13.11.2020, 20:52

Світ змінюється: п'ять великих міст можуть зовсім зникнути вже через півстоліття (фото)

города

Зміни, які відбуваються в світі, настільки швидкі, що вже через 50 років на карті може не стати п'яти великих міст, які сьогодні постійно на слуху.

Головним чином, як вважають експерти, винні самі люди, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

В першу чергу, через кілька десятиліть може не стати Венеції (Італія). Місто ризикує просто піти під воду через підвищення рівня світового океану. Вже зараз Венецію затоплює не менше 100 разів на рік. Влада держави намагається вирішити питання будівництвом системи захисту від повеней, але поки проект не закінчений.

в

Другим претендентом на "виліт" є Новокузнецьк (Росія) - економічний та культурний центр Сибіру. Проблема в тому, що тут повітря катастрофічно забруднене шкідливими речовинами. І якщо населення продовжить і далі залишати місто, а екологічна ситуація не налагодиться, через півстоліття місто стане малолюдним.

й

Третім містом, яке може зникнути є Тімбукту (Малі). Раніше через нього проходили головні торгові шляхи Європи та Африки. Однак після колонізації місто занепало. Зараз тут проживає всього 35 тисяч чоловік, панує бідність, а туристи не вважають це місце, незважаючи на масу пам'яток, привабливим.

Крім того, місто поступово перетворюється на пустелю.

к

Четверте місто - Гері (США, штат Індіана). На початку століття місто процвітало завдяки металургійним підприємствам, проте тепер вони банкрути, а люди загрузли в бідності. Жителі прагнуть переїхати звідси в пошуках роботи та перспектив в інші штати.

р

Джакарта (Індонезія) також через півстоліття, ймовірно, перестане існувати. Справа в тому, що місто може затопити. Грунт стабільно просідає, а вода прибуває. Уряд країни навіть планує перенести столицю в інше місце, однак це потребує багато часу та великих витрат.

р

Читайте також: Названа країна з найвищою мінімальною заробітною платою

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк