21.12.2020, 18:30

Що подарувати на католицьке Різдво: кращі ідеї подарунків (фото)

рождество

Католицьке Різдво "офіційно" відкриває низку новорічних свят в Україні вже не перший рік. Для православних віруючих 25 грудня, мабуть, буде просто вихідним днем, а ось католиків чекає підготовка до святкування.

Зокрема, до переліку передсвяткових турбот входить вибір подарунка. Час Пік зібрав найцікавіші ідеї презентів до цього великого свята.

У країнах, де католицтво є традиційною релігією, прийнято наряджати ялинку не до Нового року, як це роблять православні, а до 25 грудня. Однак не тільки ялинка, що уособлює так званий сhristmas spirit (різдвяний дух), вбирається раніше.

У католиків найбільш важливими вважаються саме різдвяні подарунки, а не новорічні, в той час як у православній традиції все найбільш значуще відбувається на Новий рік, а Різдво - привід робити презенти, як правило, тільки дітям або близьким родичам.

Більш того, "колега" Діда Мороза Санта-Клаус приносить в католицькій традиції подарунки не на Новий рік, а на Різдво. Отже, спиратися у виборі подарунка слід на саму атмосферу свята: подарунок повинен символізувати його.

Що подарувати католику?

Традиційними для католиків подарунками до Різдва є солодощі. Це можуть бути хороші цукерки, кекси, мармелад, які виступають в якості як доповнення, так і самостійного подарунка.

кекс

Один з видів з солодощів, з яким прийнято відправлятися в гості 25 грудня, - штолень. Це особливий пиріг, спечений до свята, з сухофруктами та горіхами.

штолен

Також самостійним подарунком можуть бути пряники, усіяні різдвяними візерунками. Часто пряники дарують не членам сім'ї, а колегам, знайомим, приятелям, як простий невибагливий подарунок, який дуже приємно отримувати. Особливо цінується випічка власного "виробництва".

прчники

Корисні подарунки для найрідніших

Багато хто вважає католиків людьми практичними. Можливо, це так і є, адже на Різдво серед близьких людей часто обирають подарунки, корисні в господарстві. Зокрема, теплий зимовий одяг (кофти, светри), а також аксесуари (рукавиці, шапки).

варежки

Крім того, непоганим подарунком стане плед, кімнатні тапочки або милі подушки.

подушки

Однак як правило подарунки залежать від інтересів того, кому вони належать, про що добре відомо кожному члену сім'ї. Практичні подарунки краще доповнювати такими, які символізують Різдво, щоб зберігався дух свята.

Чим порадувати дітей?

Найпростіше подарувати дитині те, що вона попросить в листі до Санта-Клауса, який пишеться разом з батьками, якщо мова йде про найменших.

письмо

Дітей також можна порадувати барвистими енциклопедіями, канцелярським приладдям, настільними іграми, конструкторами.

Головний презент - іграшки. Вони можуть бути як дорогими, так і не дуже.

игрушка

Підліткам, звичайно, такі подарунки не здадуться цікавими. Тому слід заздалегідь прислухатися до побажань. Можливо, хлопчик захоче, щоб у нього з'явився велосипед, а дівчинка - прикраса. Різдво - час виконати найзаповітніші мрії.

Яким подарунком здивувати?

До подарунків, які можуть здивувати, відносяться дорогі подарунки. Згідно з Писанням, волхви піднесли в день народження Ісусу золото. Тому католики досі вважають Різдво приводом дарувати дорогоцінні прикраси, оскільки це притягує багатство.

Так, чоловікові, жінці або підлітку можна подарувати хрестик. Частими подарунками для дівчаток стають кулони у вигляді ангелів.

крестик

Крім того, порадувати близьку людину в цей день можна і іншими ювелірними прикрасами: браслетами, кільцями, сережками. Все це католики приймають за символи благополуччя.

серьги

Гроші або техніку в європейських та інших католицьких країнах дарують рідко. А ось годинники цілком можуть зійти за Різдвяний презент.

Ідеї сувенірів для друзів, приятелів, колег

Одними з найбільш поширених подарунків, які можна отримувати від колег або друзів, є різдвяні свічки. Часом вони можуть нагадувати справжні витвори мистецтва, бути ароматизованими. Тому на атмосферу свята завжди впливають позитивно.

свечи

Жінкам може припасти до смаку квітка пуансеттія або, як її називають в народі, різдвяна зірка. Звичайно, ялинку ці рослини не замінюють, але є обов'язковим елементом різдвяного декору.

цветок  

Існує ціла серія спеціальних різдвяних сувенірів, широкий спектр якої представлений статуетками, тематичними листівками. Ці подарунки не коштують дорого, тому є можливість привітати зі святом якомога більше людей і при цьому не розоритися.

открытки

Хорошою альтернативою дорогим подарункам може бути біжутерія: брошка у вигляді ялинки, браслети. Близькій подрузі можна подарувати срібні вироби.

бижутерия

Крім того, приятеля або колегу можна порадувати гарною книгою, що вважається традиційним католицьким різдвяним подарунком.

Читайте також: 

Сюрприз до Різдва: українські зірки виконали відому колядку

В Україні можливе святкування Різдва в один день 25 грудня: названо умову
 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк