28.12.2020, 18:16

Новий рік-2021: що ідеально підходить і що категорично не можна готувати для зустрічі року Бика

Новый год

Іде важкий для всіх рік Білого Щура. 2021 рік пройде під знаком Білого Металевого Бика - благородної тварини. Господар цього року любить ощадливість та простоту, яка має бути присутня в інтер'єрі та оформленні приміщення, в одязі, а також на святковому столі. Ні в якому разі не дратуйте Бика!

Кращими стравами на святковому столі в цей Новий рік буде проста буденна їжа та багато зелені. Уникайте страв з яловичини, радить Час Пік.

Год Быка

Як прикрасити стіл

Святковий стіл можна декорувати "рослинними" прикрасами - поставте невеликі букетики снопів зелені або сіна.

Які страви небажано готувати

Бикові не сподобаються заморські продукти, тому ви можете не витрачатися на заморські делікатеси та готувати страви з екзотичними продуктами. Бик цінує якість та простоту, тому варто відмовитися від складних страв.

Щоб не дражнити Бика, на столі не повинно бути телятини та яловичих делікатесів.

Погана ідея - приготувати холодець та заливні страви з додаванням желатину. Якщо все ж вам хочеться побалувати гостей, використовуйте загусники рослинного походження та кістки птиці або свині.

Бик не переносить п'яних людей, тому під час святкування варто не зловживати та утриматися від надмірного вживання міцного алкоголю. Краще поставте на стіл гарне вино.

Новый год

Які страви поставити на святковий стіл

Бик в природі харчується травою, овочами та фруктами, взимку - сіном. Господар року також любить злаки та молочні продукти, особливо кисломолочні.

Саме тому на новорічному столі 2021 року має бути багато зелені, фруктів та овочів. Можна використовувати різноманітні овочеві заготовки, які господині законсервували влітку і восени.

Бажано, щоб на столі були всілякі сири та молочні соуси. Доречні різні каші та страви, що складаються з них. На столі повинні бути присутніми хліб, всіляка випічка та солодкий десерт.

Не варто зовсім відмовлятися від м'яса. Можна приготувати птицю або рибу. На гарнір вибираємо крупи, картоплю або овочеве рагу. Страви можуть бути приготовлені різним способом. Можна варити, тушкувати, смажити, запікати на грилі.

З напоїв віддайте перевагу узварам, компотам та натуральним сокам.

Поставте на стіл всілякі асорті - рибне, овочеве, сирне, фруктове, ковбасне (тільки уважно вивчіть склад).

Ну, і салати - як же без них! У святковому меню всілякі салати займають головне місце. Цар новорічних салатів - олів'є, тільки не забувайте, що в цей раз його слід готувати без яловичини. Салати можуть бути найрізноманітнішими - овочевими, рибними, м'ясними та комбінованими.

Постарайтеся використовувати якомога більше натуральних продуктів та спецій. У цей Новий рік простору для фантазії більш ніж достатньо.

Новый год

Рецепти

У це свято потрібно постаратися догодити не тільки гостям, але і "господареві" 2021 року. З цієї причини меню повинно бути продумано до дрібниць. При цьому, страви повинні бути прості та доступні. Представляємо рецепти декількох таких страв.

Салат "Бичок"

Інгредієнти: 

•   картопля, морква - по 2 шт.;
•   яйце – 3 шт.;
•   цибуля – 1 шт.;
•   сир (твердий) – 140 г;
•   тунець (консервований) – 260 г;
•   майонез – 160 г;
•   лимонний сік – 1 ст. л.;
•   цукор – 1 ч. л.;
•   сіль – за смаком.
•   маслини, хліб, листя салату, гілочка петрушки або кропу – для прикраси.

Спосіб приготування

Відваріть картоплю, моркву та яйця. Замаринуйте дрібно нарізану цибулю у лимонному соку з цукром (10-15 хвилин). На крупній тертці натріть картоплю та моркву, на дрібній – сир. Яйця розділіть на білки і жовтки та натріть на дрібній тертці. Всі інгредієнти натріть окремо. Рибу злегка розімніть, попередньо злив масло.

Салат викладайте шарами, відразу формуючи силует голови бика. Перший шар - картопля. Злегка посоліть та нанесіть майонезну сітку. Другий шар - риба, третій - цибуля, потім знову нанесіть майонезну сітку. Потім викладаємо моркву, злегка посоліть та нанесіть майонезну сітку. Завершальними шарами вашого шедевра стануть сирний та шар білків з жовтками.

З хліба зробіть роги, з маслин - очі, ніс та рот. Доповнити цей креативний салат можна листям салату та гілочкою зелені. Господині можуть на свій смак змінити склад інгредієнтів та прикрасити блюдо.

Салат "Бычок"

Салат "Олів'є" з обсмаженою курячою грудинкою

Інгредієнти: 

•   куряча грудинка (відварна) – 1 шт.;
•   картопля – 2 шт.;
•   морква – 1 шт.;
•   яйце – 3 шт.;
•   огірок (маринований або солоний) – 2 шт.;
•   цибуля – 1 шт.;
•   зелений горошок – 250 г;
•   масло рослинне – для обсмажування;
•   сіль, спеції та зелень – за смаком.

Спосіб приготування

Куряче філе наріжте кубиками та обсмажте в невеликому обсязі рослинного масла. 2/3 цибулини дрібно наріжте та додайте до м'яса. Смажте до готовності. Зваріть у мундирі картоплю та моркву, остудіть та наріжте дрібними кубиками. Яйця відваріть круто.

З'єднайте обсмажену курку, моркву, картоплю, нарізані кубиками огірки та натерті на крупній тертці яйця, додайте горошок. Подрібніть залишок цибулини та додайте до салату. Перемішайте всі інгредієнти та заправте салат майонезом. Посоліть, поперчіть та додайте зелень за смаком. 

Салат "Оливье" с обжаренной куриной грудкой

Сирні кульки з червоною рибою

Інгредієнти: 

•   філе червоної риби (солона) – 120-150 г;
•   сир (твердий) – 150 г;
•   сир (вершковий) – 60 г;
•   цибуля ріпчаста – (червона) – 1 шт;
•   яйце – 2 шт.

Спосіб приготування

Відваріть яйця. Рибу наріжте дрібними кубиками. Твердий сир та яєчний білок натріть на дрібній тертці. Лук наріжте дуже дрібно.

З'єднайте всі інгредієнти, добре перемішайте. Сформуйте сирні кульки з червоною рибою. Зверху присипте закуску натертим жовтком. 

Сырные шарики с красной рыбой

Закуска з лаваша з куркою та плавленим сиром

Інгредієнти: 

•   філе курячої грудинки – 200 г;
•   сир (плавлений вершковий) – 200 г;
•   лаваш тонкий (розмір 30х30 см) – 2 шт;
•   майонез – 2 ст. л.;
•   зелень петрушки – 1 пуч.;
•   масло рослинне – для смаження;
•   сіль – за смаком.

Спосіб приготування 

М'ясо відваріть у підсоленій воді до готовності. Остигле м'ясо розберіть на волокна та дрібно наріжте. Додайте сир, майонез та зелень, добре перемішайте.

Розкладіть половину м'ясної начинки на лист лаваша та рівномірно розподіліть, залишивши 3 см з одного краю вільними. Змастіть майонезом вільний край лаваша та загорніть лаваш з начинкою в щільний рулет. Сформуйте другий рулет.

Рулети загорніть в поліетиленовий пакет та залиште на 30 хвилин, щоб лаваш просочився. Наріжте рулети з лаваша шматочками по 2 см та обсмажте в невеликій кількості масла з обох сторін. Можна подавати закуску як гарячою, так і холодною.

Закуска из лаваша с курицей и плавленым сыром

Закуска "Павиний хвіст"

Інгредієнти: 

•   баклажани – 2 шт.;
•   помідори – 2 шт.;
•   огірок – 2 шт.;
•   сир (твердий), часник, майонез, маслини;
•   сіль – за смаком.

Спосіб приготування 

Наріжте баклажани, посипте великою кількістю солі та перемішайте. Залиште на 30-60 хв., щоб пішла вся гіркота, потім добре промийте водою. Обсмажте баклажани на рослинній олії з кожного боку по 3-4 хвилини та перекладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.

Наріжте кружальцями помідори та огірки. Сир натріть на крупній тертці, додайте дрібно нарізаний часник та майонез. Все перемішайте.

Формуємо закуску. Перекладаємо баклажани на блюдо так, щоб вийшла форма павиного хвоста. Зверху на кожен шматочок кладемо помідор, сирну суміш, огірок та половинку маслини. Ставимо закуску в холодильник на 30 хвилин.

Закуска из лаваша с курицей и плавленым сыром

Приємного вам апетиту та святкового всім настрою!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: