01.01.2021, 13:45

Що допоможе, а що зашкодить: кращі способи швидко позбутися похмілля

Похмелье

Похмілля 1 січня відчувають багато хто. Єдина дієва порада від похмілля – вживання алкоголю в міру. Також, не варто змішувати різні види алкогольних напоїв. Що ж робити, якщо новорічна ніч була бурхлива та як максимально швидко позбутися похмілля, читайте в статті.

Похмілля по суті є отруєнням. Якщо ви на ранок відчуваєте себе погано, перш за все слід відновити баланс рідини в організмі. Для цього потрібно пити багато чистої води. Також можна заварити чаї з натуральними травами, відвар шипшини, компоти з ягід і сухофруктів, повідомляє Час Пік.

Якщо ви відчуваєте нудоту, допоможе чай з м'ятою, лимони, грейпфрути, ківі. Також від нудоти врятує кориця. Одну чайну ложку меленной кориці необхідно змішати зі склянкою води та випити маленькими ковтками.

Якщо сильно болить голова від похмілля, краще випити лікарський засобів та постаратися поспати, так як сон також допомагає позбутися від похмілля. 

Як "вилікуватися" від похмільного синдрому без допомоги ліків

Фахівці склали список найефективніших способів боротьби з похміллям:

- почніть свій день з чистої води з додаванням лимонного соку - цей засіб допоможе вам швидше очистити організм від алкоголю за рахунок антиоксидантів;

- популярний "народний" спосіб - випити пляшку будь-якої солодкої газованої води. Протягом півгодини ви відчуєте полегшення;

- можна просто пити звичайну чисту воду у великій кількості;

- прекрасний "дідівський" метод - вживання звичайного активованого вугілля;

- прекрасним способом є вживання чистої води зі столовою ложкою хорошого меду;

- цілющою силою володіє напій на основі імбиру, лимону та меду, також можна додати дрібку кориці.

Що може нашкодити

Якщо у вас похмілля, не варто вибирати жирні страви. Кращий вибір - каша, легкий бульйон або тости. Якщо апетиту немає, не треба їсти через силу.

Перш ніж прикластися до банку з огірками, щоб випити розсіл - переконайтеся, що ви збираєтеся пити саме розсіл, а не маринад, що містить оцет. У разі помилки стане тільки гірше.

Не варто похмелятися. Похмілля - це отруєння продуктами розпаду алкоголю, і не варто продовжувати труїтися далі.

Кава - не найкращий вибір. Велика концентрація кофеїну може викликати ще більшу нудоту. Крім того, кава має сечогінний ефект, а організм після вечірки і так зневоднений.

Баня, з одного боку, допоможе позбутися від похмілля, але високі температури дуже небезпечні для серцево-судинної системи. Вилікувавши похмілля, можна придбати проблеми серйозніше. Краще віддайте перевагу контрастному душу. 

Прокинувшись з похмільним синдромом, найкраще зовсім відмовитися від знеболюючих препаратів.

Не приймайте "Ібупрофен" він вам просто не допоможе. Не приймайте "Парацетамол" - він згубно впливає на печінку. Не приймайте "Аспірин", якщо пили менше 6 годин тому - ацетилсаліцилова кислота в поєднанні з алкоголем може викликати шлункову кровотечу. Не приймайте "Цитрамон", який містить і парацетамол, і ацетилсаліцилову кислоту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк