04.01.2021, 17:53

Помер фронтмен групи "Children of Bodom" Алексі Лайхо

Марина Началова | Всі новини автора
Алекси Лайхо

Стало відомо про смерть гітариста та вокаліста фінської рок-групи "Children of Bodom" Алексі Лайхо. Йому був 41 рік.

На офіційному сайті групи повідомляється, що Лайхо помер минулого тижня, останнім часом він хворів.

"Пішов з життя один з найвідоміших гітаристів у світі Алексі Лайхо. Музикант, найбільш відомий як фронтмен Children of Bodom, помер у своєму будинку в Гельсінкі, Фінляндія, на минулому тижні. В останні роки у Лайхо були серйозні проблеми зі здоров'ям.

Більше 25 років дружби. Ми втратили брата. Світ втратив феноменального автора пісень і одного з найкращих гітаристів усіх часів. Спогади і музика Алексі будуть жити вічно.

Наші думки з сім'єю Алексі в цей важкий час", - йдеться в заяві від імені учасників колективу.

Алексі Лайхо разом з барабанщиком Яскою Раатікайненом заснували в 1993 році музичну групу, яка спочатку називалася "IneartheD". Через кілька років група змінила назву, зробивши посилання на сумнозвісне в Фінляндії озеро Бодом: у 1960 році там стався таємничий злочин, в результаті якого троє підлітків були вбиті, один важко поранений, а злочинець так і не був знайдений.

"Children of Bodom" випустили 10 студійних альбомів, півтора десятка синглів, кілька збірок, концертних і міні-альбомів. У кінці 2019 року група відіграла свій останній концерт, оскыльки частина музикантів вирішили змінити сферу своєї діяльності. Алексі Лайхо створив нову групу під назвою "Bodom After Midnight".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк