11.02.2021, 15:10

"Не викидайте бананову шкірку!": Несподівані способи застосування відходів від банана

Неожиданные способы применения отходов от банана

Дуже часто люди недооцінюють відходи від продуктів, які вживають в їжу. Що, наприклад, ви робите з банановою шкіркою? Багато відразу ж відправляють її у відро для сміття, але ж шкірка може стати в нагоді в найнесподіваніших ситуаціях.

Багато хто вважає, що банан - це всього лише смачний фрукт. Однак, завдяки наявності мінералів, масел та ферментів, банан може стати незамінним засобом в домашніх справах, повідомляє Час Пік.

Способи використання бананової шкірки

Полірування срібла

Бананова шкірка прекрасно видаляє наліт з срібних виробів.

Для цього подрібніть її у блендері з додаванням води. Консистенція маси повинна бути, як у зубної пасти. Натріть цією масою срібло і ви побачите, як метал значно посвітлішає. Змийте залишки банана з срібних виробів і відполіруйте їх до блиску.

банан

Крем для взуття

У банановій шкірці є природні масла та віск, значить її можна використовувати в якості крему для взуття.

Для додання блиску туфлям натріть їх внутрішньою стороною бананової шкірки, а потім відполіруйте м'якою тканиною.

банан

Добриво для грунту

До складу бананової шкірки входять поживні мінерали, які можна також використовувати як добриво для рослин. Особливо для томатів, перців та троянд.

Подрібніть бананову шкірку, а потім помістіть її в грунт навколо рослини. Нарізана бананова шкірка також буде відлякувати від рослин тлю.

банан

Розм'якшення курячої грудки

Бананову шкірку можна використовувати у кулінарії. Щоб куряче філе залишалося соковитим та м'яким, досить помістити в жаровню стиглу бананову шкірку.

банан

Відбілювання зубів

У банановій шкірці є маса мінералів, таких як калій, кальцій, магній, марганець та фосфор, які дуже корисні для зубів, і вони діють на зубну емаль як освітлювач.

Спочатку почистіть зуби пастою, а потім натирайте їх протягом двох хвилин внутрішньою стороною бананової шкірки. Потім знову почистіть зуби для видалення залишків банана.

Для ефективного відбілювання досить повторювати цю процедуру 1-2 рази на день.

банан

Загоєння ран, опіків та укусів

Завдяки наявності у своєму складі натуральних масел та ферментів, бананова шкірка може полегшити біль від сонячних опіків, подряпин та саден, а також заліковує рани.

Прикладіть бананову шкірку до місця опіку або укусу внутрішньою стороною, потім зафіксуйте її на деякий час. Можна повторити кілька разів для більш швидкого загоєння.

банан

Здорова шкіра

Бананова шкірка містить мінерали та антиоксиданти, які живлять шкіру і оздоровлюють її.

Для зволоження шкіри і зменшення зморшок натирайте її внутрішньою стороною бананової шкірки. Також можна робити маски з м'якоті банана.

банан

Видалення скалок

Бананова шкірка допоможе позбутися від скалки, якщо інші засоби не допомагають.

Прикладіть шкірку внутрішньою стороною до області зі скалкою. Потім зафіксуйте її в такому положенні на 24 години. Ферменти з банана сприяють позбавленню від скалки і залікують пошкоджене місце.

банан

Це далеко не повний список того, де можна застосувати шкірку від банана. Тому наступного разу гарненько подумайте, перш ніж викинути таку корисну річ!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк