05.03.2021, 09:44

Таємниці стародавнього світу: археологічні знахідки, від яких холоне кров

Тайны древнего мира

Планета Земля зберігає ще багато таємниць та загадок. Вчені вже протягом століть досліджують планету, проте вона продовжує приховувати чимало секретів, які досі не вдається розкрити або пояснити.

Щорічно в руки вченим потрапляють десятки нових артефактів стародавнього світу. І кожен раз людина намагається розгадати загадки і знайти правильні відповіді, повідомляє Час Пік. 

Археологія - одна з найважливіших наук, яка проливає світло на наше минуле. Археологічні знахідки дозволяють доторкнутися до давнини та проливають світло на загадки, які тисячоліттями залишалися нерозгаданими.

Однак, в різний час і в різних частинах планети дослідники продовжують робити знахідки, які пов'язує тільки одне – вони зберігають таємниці, які людина поки не в силах розгадати. Ось деякі з них...

Могила вікінгів 

У 2009 році в старому кар'єрі на в Ріджуей-Хілл біля містечка Уеймут на території графства Дорсет в Англії при будівництві дороги натрапили на могильник.

Могила викингов 

Археологи розкопали братську могилу, в якій знаходилося 54 скелета і 51 голова скандинавських чоловіків, відрубані голови були складені окремо. Всі 54 скелети були чоловіками, майже всі у віці приблизно 25 років і кілька літніх людей у віці до 50 років. Всі вони були вбиті одночасно.

Скелети кажуть, що їх смерть була кривавою і болісною - на кістках виявили сліди ран. Судячи з відсутності будь-яких залишків одягу або інших речей, чоловіки, ймовірно, були оголені, коли їх кинули до ями.

Вчені прийшли до думки, що перед ними - картина страшного побоїща англосаксів та вікінгів. Останні програли, А полонені, швидше за все, були страчені. Куди пропали черепа? Можливо, їх забрали в якості сувенірів або поставили на списи - вони могли належати високопоставленим особам.

Могила викингов 

Дитяче кладовище

Не менш страшна Знахідка чекала дослідницьку групу доктора Шклофскі. При розкопках у каналізаційних каналах під римською / візантійською купальнею в Ізраїлі, вчені знайшли величезне кладовище немовлят.

В ході дослідження з'ясувалося, що римський закон того часу дозволяв чоловікові відмовитися від дитини до двох років. Ось такі панували жорстокі звичаї.

Младенческое кладбище

Кричущі мумії

Вперше "кричущу" мумію знайшов єгиптолог Гастон Масперо ще у 1886 році. Вона була загорнута в овечу шкуру (символ гріха та пороку в Стародавньому Єгипті).

З тих пір аналогічні останки зустрічалися археологам по всьому світу - всі з розкритим ротом, і всі закутані в останки овечих шкур.

Ця загадка так і залишилася в розряді вічних.

Кричащие мумии

Стародавні ляльководи

У 2009 році археологи викопували дно доісторичного сухого озера в Моталі і натрапили на фундамент таємничої кам'яної будівлі, явно ритуального призначення. Споруда виявилася чимось на зразок критого жертовника віком 8 тисяч років.

На підлозі залишилися роздроблені черепи десятка людей. Всередині одинадцятого черепа виявили частини інших черепів. А ось отвора зовні не було!

Древние кукловоды

Кришталеві черепи

Кришталевий череп - модель людського черепа, виготовлена з цілісного шматка прозорого або димчастого гірського кришталю (кварцу). В даний час в світі існує 13 черепів, виготовлених з гірського кришталю, виробники яких невідомі.

Ніхто досі не може зрозуміти, яким чином стародавня цивілізація змогла так чисто обробити крихкий матеріал.

Хрустальные черепа

Людина з Гроболла

Людина з Гроболла - так назвали одне з найбільш добре збережених болотних тіл. Людина була виявлена 26 квітня 1952 року в торф'яному болоті в околицях Сількеборга, Данія.

Тіло людини з Гроболла дуже добре збереглося - на кистях рук присутні нігті, а на голові волосся. Лише його обличчя дещо деформоване. Судячи з перерізаного від вуха до вуха горла, його було вбито і потім кинуто до болота. 

Як і у випадку знахідок з інших боліт, Експерти розходяться в думках, чи був людина з Гроболла принесений в жертву богам або страчений.

Человек из Гроболла

Венеціанський кровопивця

В одному з каналів Венеції була зроблена незвичайна знахідка - скелет людини було скуто по руках та ногах, а рот його було забито цементом. Один з іклів мерця відрізнявся довжиною та гостротою, другий - був абсолютно нормальним.

Мабуть, венеціанці та міланці побоювалися кровопивців, а вампіри жили не тільки на території Східної Європи…

Венецианский кровопийца

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк