13.03.2021, 16:25

Названо час доби, в який не можна пити каву

кофе

Для багатьох жителів планети ранкова чашка кави - прекрасний спосіб підбадьоритися та привести себе в тонус. Однак цей "ритуал" не дуже хороший.

Як стверджують медики, для вживання кави є менш і більш сприятливі години, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, чашка кави до сніданку - погана ідея. Справа в тому, що відразу після пробудження в організмі підвищується рівень "гормону стресу" - кортикозолу. Тому вживання додаткових енергетиків, які б допомогли підбадьоритися, просто не має сенсу.

Більш того, кофеїн з самого ранку погіршує ситуацію, оскільки ще більше підвищує рівень "гормону стресу". В результаті цього, замість бажаної бадьорості людина отримує погіршений настрій, втому та проблеми зі сном.

Але боятися кави не варто. Просто потрібно вибрати відповідний час для її прийому.

Так, найбільш підходящий період - з 9 до 10 години ранку, а також з 17 до 18 години вечора. При такому вживанні кава дійсно буде надавати енергію.

Також наголошується, що пити цей напій на порожній шлунок не варто. До першої чашки кави необхідно прийняти сніданок, а не замінювати їм ранкову трапезу.

Як повідомлялося раніше, експерти з'ясували, чи можна насправді пити воду з-під крана.

Читайте також: Медики розповіли, кому категорично не можна пити каву

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк