16.03.2021, 21:31

У кожного п'ятого зараженого COVID-19 з'являється лише один симптом: дослідження

Марина Началова | Всі новини автора
ковид

Коронавірусна хвороба може протікати не тільки з підвищеною температурою, кашлем і відсутністю нюху: вчені встановили, що у досить високого відсотка хворих проявляється зовсім інший симптом.

Стаття про дослідження, яке проводилося в Королівському коледжі Лондона, опублікована в журналі "British Journal of Dermatology", передає Час Пік.

Вчені встановили, що кожен п'ятий заражений COVID-19 скаржиться тільки на висипання.

"Вражає, але серед респондентів незалежного онлайн-опитування ми виявили, що в 17% випадків SARS-CoV-2 шкірні висипання були першим проявом, а в 21% - єдиною клінічною ознакою COVID-19", - йдеться в статті.

Дослідники склали ]]>каталог ]]>зображень найбільш поширених шкірних проявів COVID-19, щоб допомогти лікарям розпізнати цей ранній клінічний прояв захворювання.

Як наголошується, при COVID-19 можуть з'являтися везикули, вірусна екзантема, кропив'янка, рожевий лишай, екзема та ін. Один з найбільш характерних типів висипання при COVID-19 виглядає як червоні і пурпурні горбки на пальцях рук і ніг. Цей висип частіше зустрічається у молодих людей. Зазвичай він проявляється на більш пізньому етапі інфекції і може з'явитися через кілька тижнів після початку хвороби. Пальці рук і ніг зазвичай болять, але не сверблять. Коли висип проходить, верхні шари шкіри можуть відшаруватися там, де були пурпурні горбки, з великими лускатими плямами в період одужання.

Читайте ще:

7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк