26.03.2021, 21:35

Названо вік, після якого худнути категорично не можна

еда

Багато хто хоче виглядати струнко та підтягнуто в будь-якому віці. Однак виснажувати свій організм дієтами можна далеко не всім і не завжди.

Лікарі-дієтологи назвали вік, після якого схудненню варто сказати рішуче "ні", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Вважається, що крайньою межею для схуднення є 60 років. До цього віку свою вагу необхідно привести в норму: зробити так, щоб організм не вимагав надлишку їжі.

Основна проблема полягає в тому, що з віком енергетичні потреби організму знижуються, а ось розтягнутий шлунок буде продовжувати вимагати великих порцій, що призведе до стрімкого набору ваги.

Щоб цього не сталося, в першу чергу, необхідно вибрати правильну дієту, а також комплекс фізичних вправ. А ще краще - правильно харчуватися та стежити за фігурою з молодості. Після досягнення 60 років дієти та фізичні навантаження можуть заподіяти тільки шкоду і вплинути на стан організму.

В першу чергу, це пов'язано з порушенням обміну речовин, який у літніх людей налаштований на свої "алгоритми". Отже, можуть змінитися в гіршу сторону і інші фізіологічні параметри.

Як повідомлялося раніше, найбільш улюблений напій - кава - може завдавати здоров'ю непоправної шкоди. Кому варто відмовитися від кави - читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Дихати стане легше: названо п'ять кімнатних рослин, які обов'язково повинні бути в будинку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк