10.04.2021, 22:33

У собак виявили ще одну неймовірну здатність

собака

Ймовірно, людина ще дуже мало знає про тварин, які були нею приручені. Останнє дослідження показало, що собаки здатні до "пекучих" ревнощів.

Дослідники Оклендського університету підтвердили, що собака дійсно може ревнувати, коли її господар взаємодіє з іншою собакою, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Вивчаючи поведінку собак, співробітники університету звернули увагу на те, що вона змінюється, коли господар звертає увагу на потенційного "суперника". Але це ще не все.

З'ясувалося, що собаки здатні подумки представляти цю "моторошну" картину, навіть коли приводу особливого немає.

Таким чином, дослідження підтверджує, що у собак є певна ступінь самосвідомості - складна когнітивна риса, яка спостерігається далеко не у всіх видів.

У дослідженні брали участь 18 псів. Всі вони почали проявляти збудження та агресію, коли їх господар почав гладити дуже реалістичного манекена пса. А після того, як з'явилася перегородка, поведінка собак ще більш стала схвильованою.

Як повідомлялося раніше, дослідження показало, що в процесі еволюції у людини можуть з'явитися отруйні залози. Чим це пояснюється - читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:

Охороняє краще собаки: сім'я завела незвичайну тварину в квартирі (фото)

Мережу вразила тварина, яка виглядає ніби вічний понеділок (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк