17.04.2021, 18:07

Названо 7 звичок, через які немає грошей

бедность

Добробут людей залежить, як правило, від них самих. Однак не достатньо цілодобово просиджувати на роботі для того, щоб водилося багато грошей.

Час Пік розповість про те, що в поведінці людини може буквально "запрограмувати" на злидні, через що життя здається суцільною "чорною смугою" в плані фінансів.

Експерти виділяють як мінімум 7 звичок, від яких слід відмовитися, якщо є бажання жити краще. Як не варто поводитись?

1. Тотальна економія

Звичка на всьому економити не зробить вас багатшими. Гонитва за розпродажами в магазинах, боязнь давати в борг та навіть заводити дитину через брак грошей - це моделі поведінки, які демонструють невміння знаходити баланс між витратами та доходами.

Заможна ж людина не стане скупитися на чайових офіціанту і чітко усвідомлює реальну вартість речей.

2. Манера все вимірювати в грошах

Не варто перебільшувати значення грошей. Якщо ви вважаєте, що щастя приносять тільки вони - значить, ви банально запрограмовані на бідність. За твердженнями соціологів, саме бідні люди вважають, що щастя криється в матеріальних благах.

Дійсно заможна та успішна людина ніколи не стане хвалитися рахунком в банку, а в пріоритеті у неї, швидше за все, любов, дружба та інші загальнолюдські цінності.

3. Жалість до себе

Активно розповідати кожному зустрічному про свою нещасну долю - не найкраща звичка. По-перше, з часом з вами просто не захочуть спілкуватися, а по-друге, ви настільки проникнетеся цією жалістю, що будете боятися претендувати на більш високооплачувану роботу або кращі умови життя.

4. Зайві витрати

Як же хочеться мати модний телефон, красиві меблі або дорогу річ! Щоб оточити себе такими "радощами", деякі люди звикли здійснювати покупки в кредит, позичати гроші або буквально голодувати, купивши щось непропорційно дороге. При цьому доходи ніяк не відповідають запитам. В кінцевому рахунку, злидні будуть тільки рости, а видертися з них стане складніше. Варто замінити цю звичку іншою - жити за коштами.

5. Паніка через втрату грошей або джерела доходу

Є і протилежна тактика поведінки - панікувати, як тільки виникає ризик втрати джерела доходу або закінчується певна сума. Якщо вам знайоме таке відчуття, коли бачите, як розходяться купюри з гаманця - значить, ви запрограмовані на злидні. Заможна людина ніколи не буде так переживати через гроші, але буде намагатися придумати вихід.

6. Звичка жити у відриві від сім'ї

Тільки невдахи вважають, що спілкування з членами сім'ї - покарання. Багатьох до цього стимулюють дрібні образи, побутові невирішені питання, дитячі спогади. Але пора дорослішати - потрібно цінувати спілкування з кожним з членів сім'ї. Це зробить вас більш відкритим, а з часом ви зрозумієте, що є речі важливіші, ніж гроші.

7. Справа, що дратує

На думку психологів, люди, які зайняті справою, що дратує, автоматично налаштовуються на бідність та невдачі. Адже робота, від якої верне або безглузда для вас діяльність - це не те, де ви зможете реалізуватися по-повній і домогтися справжніх успіхів. Можливо, настав час подумати про справу, яка дійсно приносить радість.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк