24.05.2021, 22:22

Названо дієти, якими не можна користуватися в жодному разі: стане тільки гірше

Марина Началова | Всі новини автора
диета

Не всі дієти корисні, запевняють лікарі. Іноді в гонитві за стрункою талією можна завдати непоправної шкоди своєму організму.

Підступними можуть виявитися навіть відомі і розрекламовані дієти, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

В першу чергу, побоювання у лікарів викликають всі білкові дієти. Тривала відмова від вуглеводів може спровокувати серйозні збої в організмі. В першу чергу, постраждає робота нирок. Якщо в раціоні буде превалювати білок, людина незабаром почне страждати від обезводнення, слабкості і запаморочення.

Дієта з повною відмовою від жирів також шкодить організму, стверджують дієтологи. Виключення жирів з раціону загрожує погіршенням стану шкіри і волосся, а також хронічною втомою і слабкістю.

Медики також не схвалюють модні так звані монодієти - коли протягом певного часу раціон складається тільки з одного продукту (це може бути картопля, кефір, яйця, яблука, гречка і т.д.), або однієї групи продуктів (наприклад, фруктів чи м'яса).

Лікарі застерігають: монодієта може обернутися дефіцитом або надлишком тих чи інших речовин в організмі, що в свою чергу спричинить збої в роботі різних органів. Серед наслідків також виснаження, втрата м'язової маси. Монодієта може бути ефективною в плані втрати ваги, але після її закінчення часто кілограми повертаються в подвійному обсязі, і їх уже важко скинути.

Лікарі сходяться на думці, що найбільш здоровий і безпечний спосіб схуднення - збалансоване харчування і спорт.

Читайте ще: Що посадити поруч з картоплею, щоб відлякати колорадського жука: городні хитрощі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: