24.05.2021, 22:57

Які продукти не можна класти в холодильник, як би не хотілося

Марина Началова | Всі новини автора
холодильник

Ми звикли думати, що в холодильнику їжа довше зберігається свіжою і корисною. Але це твердження вірне далеко не для всіх продуктів.

Час Пік зібрав інформацію про продукти, які не варто класти в холодильник, навіть якщо здається, що там вони збережуться краще.

Хліб. Хлібобулочними виробами краще не запасатися, а з'їдати їх свіжими, протягом 1-2 днів. Якщо ж потрібно зберегти хліб на більш тривалий час, його можна помістити в морозильну камеру. Просто в холодильнику хліб швидко засохне.

Цибуля. Її слід зберігати в сухому місці при кімнатній температурі. У холодильнику, в умовах підвищеної вологості, крохмаль перетворюється на цукор, цибуля розм'якшується і пліснявіє.

Часник. Хто знайомий з городніми справами, той знає, що часник садять на зиму: в холодних умовах він добре проростає. Отже, таке може трапитися і в холодильнику. У холодному і вологому середовищі часник також, ймовірно, покриється цвіллю. Оптимальна температура зберігання часнику - +15 +18 градусів.

Картопля. Як відомо з попереднього пункту, в холоді крохмаль перетворюється на цукор, а картопля на нього дуже багата. Якщо картопля зберігалася при температурі нижче +3 градусів, бульби будуть розвалюватися при термічній обробці. До того ж зберігання картоплі в холоді може привести до утворення при варінні канцерогенної речовини акриламіду.

Банани. При зберіганні в холоді банани потемніють, але це ще не найнеприємніше: вони як і раніше залишаться їстівними. Справа в тому, що банани виділяють газ, який прискорює дозрівання (і псування) інших фруктів, які зберігаються поруч.

Огірки. Через високий вміст води огірки не зберігаються в холодильнику довго: вже через кілька днів станеться "холодова травма" клітинних мембран, і огірки перетворяться на водянисту м'яку субстанцію.

Помідори. У холоді в помідорах змінюється хімічний склад, через що вони втрачають смак і аромат. Також томати можуть стати м'якими і рихлими.

Читайте ще: Названо дієти, якими не можна користуватися в жодному разі: стане тільки гірше

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: