В Україні 70% вершкового масла - фальсифікат: як відрізнити підробку
Основна причина, по якій стало вигідно виробництво фальсифікованого вершкового масла - висока вартість молока. Саме тому виготовлення підробленого продукту стало більш вигідним.
Про це розповів керівник Центру експертиз "Тест" Валентин Безрукий, передає Час Пік з посиланням на "Обозреватель".
Відрізнити фальсифікат від якісного масла практично неможливо, так як виробники додають в продукт не більше 10 відсотків рослинних трансжирів. Подібні жири викликають хвороби серцево-судинної системи і призводять до онкологічних захворювань і ожиріння.
Іноді для того, щоб відрізнити хороше вершкове масло від підробки, досить звернути увагу на етикетку. На ній обов'язково має бути написано "масло вершкове". Такий напис зобов'язує споживача відповідати ДСТУ 4399: 2005: у ньому повинні бути виключно молочні жири.
Також, вершкове масло повинно мати тверду консистенцію, так як молочні жири плавляться повільніше, і якщо продукт м'який, то швидше за все в його склад доданий рослинний жир.
Якщо після вживання масла в роті післясмак з відчуттям нальоту жиру, яке має смак маргарину, швидше за все, це теж підроблене вершкове масло.
До того ж, пачка якісного вершкового масла не повинна мати вартість нижче 40 гривень.
Читайте також: "Ситуація катастрофічна": Розенко розповів, до чого готуватися пенсіонерам
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |