03.06.2021, 08:41

"Обережно, штраф!": Дивні та незвичайні заборони в різних країнах світу

Странные и необычные запреты в разных странах мира

Почалася літня пора відпусток і подорожей. Якщо ви хочете, щоб ваша поїздка залишила в пам'яті тільки найприємніші враження та спогади - не полінуйтеся поцікавитися, які заборони діють в країні, куди ви відправляєтеся. Не знаючи нюансів можна нарватися на кругленьку суму штрафу. 

Є такі країни, де вас можуть покарати тільки за те, що ви включили газонокосарку під час сієсти або поцілувалися в громадському місці, або наділи рожеві штани після полудня. Але, як то кажуть: "У чужий монастир зі своїм статутом не ходять". Час Пік розповість про деякі оригінальні заборони, що діють в різних країнах.

Странные и необычные запреты в разных странах мира

Сінгапур

Мабуть, головною є заборона на кидання сміття на вулиці. За недбало кинуту цукеркову обгортку турист заплатить штраф у розмірі близько 1 тис. доларів. Такий же штраф - за годування голубів у парках.

У Сінгапурі з 1992 року діє заборона на ввезення та вживання жувальної гумки. Ті, хто буде пережовувати гумку на очах у поліції, будуть покарані. Штраф - у розмірі близько 500 доларів.

Якщо ви не спустите за собою воду в громадському туалеті - вас оштрафують на 500 доларів.

Странные и необычные запреты в разных странах мира

Італія

У місті Еболі (область Кампанія) заборонено цілуватися в машинах. Штраф - 500 євро.

У селі Мартінсікуро (регіон Абруццо) не можна шуміти, займаючись сексом. Штраф - 1 500 євро.

На пляжах біля Венеції не дозволяють збирати мушлі. Штраф - 25-250 євро.

У курортному містечку Форте-деї-Мармі під час сієсти не можна включати газонокосарку.

В Італії забороняється купувати підробки. За покупку контрафактної продукції можна заплатити штраф у розмірі 10 тис. євро.

Німеччина

На німецьких автобанах не можна зупинятися навіть якщо закінчився бензин. По трасі ходити теж заборонено. За порушення цих правил штраф досягає 100 євро. Правда, що робити в екстреній ситуації, влада поки що ще не вирішила.

Швейцарія

У Швейцарії діє унікальний закон, що забороняє змивати воду в унітазі після 22:00. Законослухняні сусіди можуть викликати поліцію без найменшого докору сумління.

США

У штаті Міннесота можуть виписати до 2 тис. доларів штрафу за брудні шини.

У штаті Джорджія з 2010 року не рекомендується носити штани або спідниці, які сидять нижче, ніж на три сантиметри від лінії стегон - можна отримати 25 доларів штрафу.

У місті Форт-Лі (штат Нью-Джерсі) не можна писати SMS-повідомлення не тільки за кермом автомобіля, але й просто на ходу - штраф 85 доларів.

Австралія

Існує заборона на носіння рожевих штанів в громадських місцях після полудня у неділю. Це обмеження, якого повинні дотримуватися всі без винятку.

Ще одна оригінальна заборона - поміняти лампочку мають право тільки кваліфіковані електрики.

У Мельбурні представнику сильної половини людства не можна з'являтися на вулиці або в будь-якому громадському місці в сукні без бретелей. При цьому на сукні з бретельками або блузки ніякі обмеження не діють.

странные запреты в разных странах мира

Іспанія

На острові Майорка не можна використовувати пляжний душ не за призначенням. Хочете помити під душем яблуко - готуйте 750 євро.

На пляжах від Алькудії до Кан-Пікафорта музикантам можуть виписати штраф у розмірі 300 євро за гру на будь-якому інструменті.

Таїланд

Тут не можна наступати на гроші, тому що на монетах та банкнотах зображений король.

Польща

У Варшаві не можна бігати по перонах і сходах у метро - штраф 25 євро. А в приміських поїздах забороняється грати в карти.

Великобританія

У Лондоні велосипедистів, що ганяють по тротуарах штрафують на 100 фунтів стерлінгів.

Автомобілісти повинні заглушати мотор, якщо стоянка триватиме більше трьох хвилин. Штраф за недотримання цього правила - 120 фунтів стерлінгів.

Франція

У Парижі з 1910 року заборонено цілуватися на вокзалах, щоб не затримувати відправлення поїзда. Правило це ніхто так і не скасував. Правда, ніякого покарання за це порушення не передбачено, і його не дотримувалися в усі часи.

странные запреты в разных странах мира

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк