14.06.2021, 08:46

Пішов з життя легендарний український хореограф Григорій Чапкіс

Григорий Чапкис

13 червня на 92-му році життя помер легендарний український хореограф, народний артист України, суддя танцювального проекту "Танці з зірками" Григорій Чапкіс.

Про це 13 червня в Instagram Stories написав його син Грег Чапкіс, який проживає в США, повідомляє Час Пік.

У грудні 2020 року Чапкіс потрапив до лікарні з двосторонньою пневмонією, артист скаржився на труднощі з диханням. Результати тесту на COVID-19 були негативними. Напередодні Нового року хореографа виписали, але вже на початку січня 2021 р. знову госпіталізували із запаленням легенів.

Після тривалої хвороби ввечері 13 червня Чапкіс помер у колі рідних. Причина смерті не уточнюється.

Григорій Чапкіс - радянський і український танцюрист, хореограф, педагог. У 2010 році йому присвоїли звання Народного артиста України.

Григорий Чапкис

Григорій Чапкіс (справжнє прізвище - Чаопеску) народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі (на той час - Королівство Румунія) у великій єврейській родині. Григорій був передостаннім з сімох дітей.

Коли почалася війна сім'я переїхала до Казахстану, а потім до Києва. Юнаком Чапкіс працював будівельником на відновленні Хрещатику, а першу освіту здобув у залізничному училищі. У залізничному училищі 15-річний підліток став брати участь у самодіяльності та навіть побував зі звітним концертом у Кремлі.

Григорий Чапкис

У 16 років здібний танцюрист став частиною ансамблю танцю імені Вірського. Він присвятив йому 26 років свого життя. За цей час об'їздив близько 70 країн. 

В останні роки він відкрив власну школу танців, був одним із суддів шоу "Танці з зірками" та викладав хореографію у столичному університеті.

Чапкіс був одружений чотири рази, у нього двоє дітей. З останньою обраницею, Григорій Чапкіс узаконив стосунки у 2020 році.

Григорий Чапкис

Григорій Чапкіс-молодший (Грег) - танцюрист і постановник, який вже більше 20 років проживає в США. У хореографа є ще старша дочка Лілія Чапкіс, яка також освоїла танці і сьогодні будує кар'єру в Італії.

Григорий Чапкис

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк