21.06.2021, 18:12

Подорожі на дивані: 15 відомих місць, які можна подивитися, не виходячи з дому

Марина Началова | Всі новини автора
виртуальные путешествия

Не всі з нас мають можливість подорожувати світом, а під час пандемії коронавірусу з цим стало ще складніше. Але, на щастя, ми живемо в епоху інформаційних технологій, і безліч чудових місць планети можна подивитися, не встаючи з дивана.

Час Пік знайшов 15 посилань, які відправлять вас у найнеймовірніші куточки Землі.

1. Колізей

Здійсніть віртуальну прогулянку по легендарній арені гладіаторів у Римі! Завдяки сервісу Google Maps це можна зробити, не відходячи від комп'ютера: просто натисніть ]]>сюди]]>.

2. Тадж-Махал

Знаменитий мавзолей-мечеть знаходиться в індійському місті Агра. Цю величну будівлю побудував падишах Шах-Джахан у пам'ять про свою дружину Мумтаз-Махал. Сьогодні кожен користувач інтернету може віртуально ]]>прогулятися тут]]>.

3. Білий дім

За цим ]]>посиланням]]> ви потрапите прямо всередину резиденції президента США у Вашингтоні, прогуляєтеся по коридорах з червоними килимами і зможете детально вивчити обстановку багатьох кабінетів.

4. Еверест

]]>Тут]]> ви побачите те ж саме, що бачать мандрівники, які збираються зійти на найвищу гору світу. Точка на карті знаходиться недалеко від базового табору на шляху до вершини.

5. Версаль

Наступне ]]>посилання]]> перенесе вас у резиденцію французьких королів. Ви зможете помилуватися як розкішною оздобою всередині Версальського палацу, так і мальовничим парковим ансамблем зовні.

6. Командний центр NASA

Сервіс Google Maps дозволяє погуляти по території центру управління NASA - Космічного центру Кеннеді в штаті Флорида. За ]]>посиланням]]> можна побачити центр управління космічними польотами зсередини, також там можна "погуляти" по стартових майданчиках, побачити музей місії "Аполлон 14" і т.п.

7. Дата-центр Google

Якщо хочете побачити "святая святих" сучасного інтернету - тисніть ]]>сюди]]>. Одна з найбільших корпорацій світу показує користувачам, як виглядає центр обробки даних, де зберігається немислима кількість інформації.

8. Косий провулок

Фанати всесвіту Гаррі Поттера можуть вирушити на ]]>віртуальну прогулянку]]> по декораціях, у яких знімалися улюблені фільми, і ненадовго поринути в чарівний світ.

9. CERN

Ви можете прогулятися по території Європейської організації з ядерних досліджень у Швейцарії. Той самий Великий адронний коллайдер знаходиться ]]>тут]]>.

10. Музей Ван Гога

В Амстердамі знаходиться музей з найбільшою колекцією робіт знаменитого голландського художника Ван Гога. За ]]>посиланням]]> доступна віртуальна прогулянка по цьому закладу.

11. Великий бар'єрний риф

Справжнє диво природи відкриється вам, якщо ви перейдете за ]]>посиланням]]>, де доступні панорами морського дна поблизу острова Вілсон (Австралія).

12. Галапагоські острови

Не менш захоплюючим буде віртуальна подорож на Галапагоські острови (Еквадор) - тільки подивіться на цих чудових ]]>морських мешканців]]>!

13. Балі

Ті, хто сумує за екзотичним відпочинком, але не може вирватися з дому, можуть ненадовго відволіктися від проблем і "]]>прогулятися]]>" по знаменитому курортному острову Балі (Індонезія).

14. Смітсонівський інститут

Смітсонівський інститут США має безліч підрозділів і комплекс музеїв у різних штатах. За цим ]]>посиланням]]> ви потрапите в Смітсонівський музей американського мистецтва у Вашингтоні.

15. Літак Emirates A380

Google Maps дає можливість "потрапити" навіть на борт найбільш шикарного літака у світі. На борту Emirates A380 подорожують найбагатші люди світу, а ]]>подивитися на нього зсередини]]> тепер можете і ви.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк