25.06.2021, 21:33

Названо найголовніший недолік нових автомобілів

авто

Шведський інститут досліджень дорожнього руху (VTI) провів ряд експериментів, які вказали на основну проблему всіх нових авто.

Виявилося, що незважаючи на рекламу суперможливостей (контроль швидкості, гальмування, утримання смуги руху тощо) електронні помічники не надто себе виправдовують, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Вважається, що електронні помічники покликані зробити поїздку для водія більш комфортною і можуть перетворити водіння в розслаблююче проведення часу.

Але шведські експерти довели, що вони ніяк не полегшують життя водієві, не рятують від втоми та не знімають напругу.

Так, був організований пробіг між містами Лінчепінг і Грен, в якому взяли участь 80 автомобілістів, а самі заїзди проводилися як в нічний, так і денний час.

В ході заїздів експерти стежили за частотою серцевих скорочень у водіїв, розміром зіниць, частотою моргання та іншими фізіологічними факторами. Також за кожним авто був закріплений помічник, який в разі екстреної ситуації міг взяти управління в свої руки.

Як виявилося, незважаючи на наявність електронних помічників, концентрація водіїв не стає меншою. Отже, системи допомоги не надають значущого позитивного ефекту проти втоми, не допомагають з нею впоратися.

Читайте також: На український ринок виходять нові бюджетні авто (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: