07.07.2021, 18:51

У Росії заявили про наближення невідомого об'єкта до МКС

Марина Началова | Всі новини автора
мкс

До Міжнародної космічної станції наближається невідомий об'єкт, зближення з ним очікується завтра, 8 липня.

Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін, передає Час Пік.

Посилаючись на "дані американської сторони", він заявив, що зближення МКС з космічним об'єктом "UNKNOWN" прогнозується на 08.07.2021 з мінімальним відстанню 4,8 км. Імовірність зіткнення, за даними NASA, 1.28Е-05 (десять в мінус 5-му ступені).

За даними російських засобів спостереження, зближення МКС з космічним об'єктом "UNKNOWN" прогнозується на той же час, але мінімальна відстань оцінюється в 4,584 км. імовірність зіткнення 3.12Е-11 (десять в мінус 11-му ступені).

"У перекладі на російську мову: Х'юстон побачив загрозу зближення завтра МКС з непізнаним об'єктом («космічне сміття») до 4,8 км з помірною ймовірністю. 10^-5 - поріг, коли настає час нервувати.
Наші згодні лише в оцінці відстані. Загрозу не підтверджуємо, продовжуємо спостереження", - пише Рогозін.

У той же час на офіційних сайтах NASA, американської частини МКС і в відповідних акаунтах у соціальних мережах наразі немає інформації про зближення МКС з будь-яким космічним об'єктом.

Варто зазначити, що в разі загрози зіткнення з космічним сміттям МКС здійснює маневр і змінює траєкторію польоту. З 1999 року це відбувалося вже більше 20 разів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: