10.07.2021, 18:17

Названо 12 головних помилок, які вбивають телефон

айфон

Перший день використання нового смартфона - це одне з найбільш приємних відчуттів, яке хотілося б зберегти якомога довше. Однак часто звички людей призводять до того, що пристрій занадто швидко втрачає вигляд або приходить в непридатність.

Час Пік розповість про найбільш поширені помилки у використанні смартфонів, які їх буквально вбивають за лічені тижні.

1. Не варто класти телефон в задню кишеню

Звичка класти смартфон в задню кишеню дуже поширена. Але часто люди забувають про те, що поклали його туди, і сідають. Дуже прикро знищити гаджет таким чином.

2. Не забуваємо про Bluetooth

Bluetooth - це дуже корисний інструмент, але він також може бути небезпечним. Рекомендується відключати його, якщо немає необхідності використовувати. Тим самим ви заблокуєте всі види шкідливих завантажень.

3. Телефон та фітнес-браслет - різні речі

Тепло, вода та сіль. Схоже на рецепт, правда? Ось тільки для смартфона це рецепт руйнування, якщо носити його з пов'язкою на руці. Відсутність циркуляції повітря може привести до перегріву, а піт може потрапити навіть у порт зарядки смартфона.

4. Не зберігайте телефон на приладовій панелі авто

Нековзні килимки і накладки на приладову панель не є реальною гарантією того, що телефон не зісковзне вниз. Він може полетіти на першому повороті, в результаті чого отримає серйозні пошкодження.

5. Не залишайте телефон на вікні

Сонячне світло може викликати перегрів телефону. Хоча температура пристрою помітно не зміниться, перегрів сильно позначиться на батареї та продуктивності - він може навіть пошкодити системний чіп.

6. Чи обов'язково купувати чохол?

Чохол для телефону - це не тільки модний "аксесуар", але і захист від попадання бруду, скупчення якого може привести до перегріву. Не варто скупитися на покупці чохла - він обов'язково продовжить термін "життя" смартфона.

7. Підроблені зарядні пристрої та навушники

Зарядний пристрій та навушники повинні бути оригінальними. Дешеві підробки призводять до пошкодження слотів через невелику різницю в розмірах. Крім того, підроблені зарядні пристрої можуть працювати з різницею в електричній потужності.

8. Ніякої самодіяльності!

Для того, щоб усунути пил, необхідно звернутися до професійної допомоги, оскільки є ризик зіпсувати крихкі елементи телефону. Зокрема, це стосується внутрішньої частини, яку взагалі не варто чіпати, якщо немає необхідних знань в області технологій.

9. Обережно з заміною акумулятора!

Акумулятор телефону - це його "серце". Навіть відправляючи телефон в ремонт, уважно перевірте, який тип акумулятора буде встановлювати сервіс. Якщо це не оригінальна частина пристрою, термін служби телефону значно скоротиться.

10. Правильна зарядка акумулятора

У тому, що телефон часто "сідає" до 0%, немає нічого хорошого. Кожен смартфон має певну кількість циклів зарядки (коли ви заряджаєте свій телефон на 100%, а потім використовуєте його, поки він повністю не розрядиться). Якщо не заряджати телефон повністю, то кількість циклів зарядки зменшиться.

11. Не використовуйте зарядні пристрої USB у громадських місцях

Наприклад, в аеропортах є зарядні пристрої USB, і ці зарядні пристрої дійсно можуть бути дуже зручними, але не обов'язково безпечними. Поки телефон заряджається, з нього можуть зтягуватися дані, якими скористаються хакери.

12. Не варто "світити" телефон на вулиці

Згідно зі статистикою, в 2020 році 40% вкрадених iPhon вирвані з рук під час розмови по гучному зв'язку. Тому в людних місцях необхідно бути обережним або мати на випадок важливої розмови спеціальну гарнітуру.

Щоб телефон прослужив довше, слід звернути увагу на регулярне оновлення програмного забезпечення, а також періодично віддавати його в гарантійний сервіс на діагностику.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк