12.07.2021, 22:58

Собор дванадцяти апостолів: що не можна робити 13 липня

Марина Началова | Всі новини автора
Собор двенадцати апостолов

13 липня православна церква відзначає свято під назвою Собор дванадцяти апостолів. Ця дата слідує за святом апостолів Петра і Павла.

Свято присвячене шануванню дванадцяти найближчих учнів Ісуса Христа, повідомляє Час Пік.

У число шанованих апостолів входять Петро, ​​Андрій, Яків Зеведеїв, Іоанн Богослов, Пилип, Варфоломій, Фома, Левій Матвій, Яків Алфеїв, Юда Тадей, Симон Кананіт, а також Матфій, обраний до числа дванадцяти апостолів замість Іуди Іскаріота, що зрадив Христа.

Віруючі в це свято йдуть у храм, щоб помолитися апостолам. Також читають молитву "Отче наш", просячи щастя, миру і благополуччя.

Собор дванадцяти апостолів називають другим Великоднем. Зараз ця традиція мало кому відома, але раніше наші предки в цей день фарбували яйця.

За народними повір'ями, в це свято не можна стригтися, щоб не вкоротити собі життя.

Не рекомендується в цей день робити великі покупки, оскільки потім ще довго будуть переслідувати фінансові проблеми. Під забороною також порожній гаманець - обов'язково потрібно, щоб в цей день в ньому були гроші. Але і перераховувати свої заощадження теж не варто, щоб не накликати бідність, вірили люди у старі часи.

Як і в будь-яке велике церковне свято, в Собор дванадцяти апостолів не можна злитися, сумувати, думати про погане, хвалитися, заздрити, конфліктувати з оточуючими.

Це цікаво: Яка температура є небезпечною для людини: фахівці дали відповідь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк