12.07.2021, 22:20

Яка температура є небезпечною для людини: фахівці дали відповідь

Марина Началова | Всі новини автора
жара

Сильна спека накрила Україну і не тільки, і багато людей можуть відчувати погіршення самопочуття в таку погоду. Насправді, вчені вже знають, після якого показника на термометрах спека починає завдавати шкоди організму.

У спеку фізіологічний стрес збільшується у людей, тварин і рослин. Професор Зентхольд Ассенг, директор Світового центру сільськогосподарських систем Мюнхенського технічного університету, повідомив про порогові значення температур, передає Час Пік з посиланням на MedicalXpress.

"Ми вивчили, які температури кращі, а які шкідливі для людей, великої рогатої худоби, свиней, птиці та сільськогосподарських культур, і виявили, що вони напрочуд схожі", - говорить Ассенг.

Згідно з дослідженням, найбільш сприятлива температура становить від 17 до 24 градусів за Цельсієм. При високій вологості помірне теплове навантаження для людини починається приблизно при 23 градусах Цельсія, а при низькій вологості - при 27 градусах Цельсія.

"Якщо люди піддаються впливу температур вище 32 градусів за Цельсієм при надзвичайно високій вологості або вище 45 градусів за Цельсієм при вкрай низькій вологості протягом тривалого періоду часу, це може бути фатальним", - говорить професор Ассенг.

За його словами, під час екстремальної спеки з температурами набагато вище 40 градусів за Цельсієм, таких як ті, які в даний час спостерігаються на північно-західному узбережжі США і в Канаді, людям потрібні додаткові заходи охолодження, наприклад, кондиціонування повітря.

Нагадаємо, днями в США зафіксували одну з найвищих температур на планеті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк