20.08.2021, 13:56

Біблійне пророцтво: Проповідники побачили в Єрусалимі ознаку наближення Судного дня

Марина Началова | Всі новини автора
третий храм

Кінець світу, як кажуть, настане після будівництва третього іудейського Священного Храму в Єрусалимі, який, на думку деяких християнських проповідників, буде пророчим знаком біблійного апокаліпсису.

Християнські пророцтва про кінець світу пророкують, що в останні дні в Єрусалимі буде побудований Третій Святий Храм, пише видання express.co.uk.

Есхатологія кінця світу стверджує, що Третій Храм повстане перед біблійним апокаліпсисом. Багато християнських євангелістів і проповідників вважають, що Третій Храм також пов'язаний з Другим пришестям Ісуса Христа.

Обговорення наближення кінця часів почалися в листопаді 2018 року у відповідь на лист, написаний єврейськими зборами рабинів, відомим як синедріон. У той час в Єрусалимі йшли вибори мера, і синедріон закликав обох кандидатів, що балотувалися, відновити храм.

Перші два Святих Храми Єрусалима були побудовані на Храмовій горі багато століть назад, але були зруйновані вавилонянами і римлянами. Від них залишилася лише Стіна Плачу.

Святий Храм грає вирішальну роль в єврейській традиції і є центральним об'єктом у пророцтвах і переказах про апокаліпсис. Різні релігійні діячі посилаються на пророцтва, що містяться в біблійних текстах, про те, що незабаром після будівлі Третього Храму настане Судний день.

Згідно з Книгою Одкровень, Друге пришестя Христа призведе до остаточного руйнування храму. Сильний землетрус розкриє землю під Єрусалимом, і гори й острови будуть переміщені.

Християнський пастор і проповідник Судного дня Пол Беглі з Індіани заявив, що ознаки кінця часів починають проявлятися.

"Це дуже близько до біблійного пророцтва - я не знаю, що ще сказати... У цьому немає ніяких сумнівів. Ісус з Назарета, Спаситель світу, повернеться", - заявив пастор Беглі, додавши, що ми живемо "в останні дні".

За словами Ірвіна Бакстера з американської пятидесятнической християнської організації EndTime Ministries, третій Святий Храм буде відновлений за останні сім років існування світу. Проповідник заявив, що це станеться в перші три роки останніх часів і буде "найбільш видимим знаком" остаточного їх настання.

Страхи перед кінцем світу виникли також після того, як у вересні 2018 року змія виповзла зі Стіни Плачу. Прихильники теорії кінця світу інтерпретували появу змії як один з трьох незвичайних знаків, що віщують апокаліпсис: два інших - це народження червоною корови в Ізраїлі і повернення риби в Мертве море.

Розмови про будівництво Третього Храму ведуться давно, але на перешкоді цьому стає арабо-ізраїльський конфлікт. На місці, де повинен бути споруджений Третій Храм, зараз стоїть третя за значимістю святиня мусульманського світу - мечеть Аль-Акса, а також Масджид Куббат ас-Сахра (Купол Скелі).

Читайте ще: Народний синоптик повідомив, якою буде зима-2022 в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: