09.09.2021, 18:11

Усікновення голови Іоанна Хрестителя: 10 важливих заборон та прикмет свята

усекновение запреты

11 вересня - одна з найважливіших дат в православному календарі. Цей день - свято Усікновення голови Іоанна Хрестителя, який в народі також називають Головосіченням.

Час Пік розповість про важливі прикмети та заборони цього дня.

З давніх-давен зі святом були пов'язані безліч прикмет та заборон, які мали велику вагу. Вважається, що порушення заборон може спричинити нещастя для всієї родини.

Що не можна робити на Головосічення і які прикмети існують?

1. Одина з найбільш важливих заборон пов'язана з використанням в цей день колючих та ріжучих предметів. Не можна брати в руки ножиці, голки, ножі. Таким чином, рукоділля і підготовку слід відкласти.

2. 11 вересня - поганий день для того, щоб вінчатися, грати весілля. Щастя в родині молодят, які вступили в шлюб на Головосічення, не буде.

3. Не варто починати нових справ, планувати поїздки, а тим більше - ділові.

4. Якщо на цей день припадає День народження або інше свято, не можна влаштовувати гулянок. Варто пам'ятати про суворий піст, а також про те, що на Головосічення не можна вживати алкоголь.

а

5. Якщо 11 вересня народиться хлопчик, його варто назвати Іваном, дівчинку - Іванкою. Це захистить новонароджених в майбутньому від зла.

6. У цей день, що символічно, не можна різати овочі та фрукти, які мають круглу форму (капуста, яблука, кавуни тощо). Предки вірили, що якщо на Головосічення зрізати качан капусти, то на ньому з'явиться кров.

7. Вважається, що саме з 11 вересня починається "бабине літо". Якщо до 11 вересня зграї граків потягнуться вервечками в теплі краї, значить погода буде теплою залишатися довго.

8. На Усікновення голови Іоанна Хрестителя не можна стригтися. Предки вважали, що краще взагалі не торкатися голови в цей день.

9. Вживати в їжу напої та продукти червоного кольору не можна.

10. Давати і брати в борг в цей день також не варто. Це обіцяє в майбутньому фінансові невдачі.

Читайте також: Головосічення: що категорично не можна робити в свято Усікновення глави Іоанна Предтечі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: