10.09.2021, 21:04

Названо 5 продуктів, які обов'язково потрібно їсти восени, щоб не хворіти

осенние овощи

Восени потрібно приділити особливу увагу імунітету, щоб не хворіти. В цей час, як правило, імунітет падає, тому організму потрібна максимальна підтримка.

Час Пік, з посиланням на інформацію ЗМІ, розповість про те, що варто внести в раціон восени.

В першу чергу, звернути увагу слід на овочі, урожай яких припадає на осінь. Але не тільки.

1. Болгарський перець

Червоний солодкий перець містить масу вітамінів та поживних речовин. Він є багатим джерелом бета-каротину і фітохімічних речовин. Крім того, за вмістом вітаміну С болгарський перець поступається тільки шипшині. Це означає, що вживання овоча надійно захистить організм від втрати імунітету. Варто відзначити, що найбільше поживних речовин знаходиться саме в плодоніжці, яку зазвичай викидають.

2. Цитрусові

Всі цитрусові (апельсини, лимони, мандарини) - прекрасне джерело вітаміну С, який благодійно впливає на імунітет організму. У цих фруктах міститься багато фітонцидів, які подібно до антибіотиків "вбивають" хвороботворні бактерії. Це дозволить не заразитися грипом. Ефірні масла цитрусових також позитивно впливають на людину і здатні підвищувати настрій, що для осені дуже важливо.

3. Морква

Цілющі властивості моркви дозволять протистояти вірусам, а також убезпечать від анемії або загальної слабкості. Зокрема, морква багата бета-каротином, який зміцнює імунну систему і допомагає нейтралізувати токсини.

4. Гарбуз

У м'якоті гарбуза міститься величезна кількість вітамінів та мінералів (наприклад, пектин, рідкісні вітаміни Т і К, а також С, В1, В2, В5, Е, РР та інші). Цей осінній овоч просто незамінний. У ньому також є бета-каротин і вітамін А, який підсилює опірність імунної системи. Якщо немає бажання возитися з приготуванням гарбуза, можна пити гарбузовий сік.

5. Гіркий шоколад

Як не дивно, в групу з овочів та фруктів потрапив гіркий шоколад. Справа в тому, що в продукті багато цукру і жирів, а також природних антиоксидантів. І все завдяки какао. Крім того, в його складі присутні Т-лімфоцити, які відповідають за специфічну імунну відповідь.

Читайте також: Названо 10 речей, які категорично не можна робити ввечері

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк