14.10.2021, 17:04

Названо 5 речей, які категорично не можна купувати вживаними (фото)

вещи

Купівля старих речей може істотно заощадити бюджет, особливо, якщо вони в хорошому стані. Однак до вибору таких речей варто підійти з особливою обережністю. 

Час Пік розповість про 5 речей, які не варто купувати з рук, оскільки вони можуть виявитися не такими вже нешкідливими. 

Які вживані речі не можна купувати?

1. Ноутбуки

Купівля старого ноутбука (комп'ютера або телефону) - великий ризик. Не відомо, як він використовувався та в яких умовах зберігався. Навіть якщо діагностика не виявить ніяких проблем, вони можуть виникнути через кілька днів. Краще купити бюджетний новий ноутбук, ніж "наворочений" старий. 

2. М'які меблі

Тканина має властивість добре вбирати запахи та бруд, які вивести досить важко. Вираз "блошиний ринок" походить саме через те, що в старих тканинних речах можуть мешкати неприємні комахи. Звичайно, навряд чи сьогодні можна купити диван з клопами, проте краще перестрахуватися або відразу після покупки поміняти оббивку. 

3. Косметика

Багатьом хочеться мати дорогу фірмову косметику, але коштує вона дуже дорого. Ось і йде в хід те, що хтось перепродає за непотрібностю після використання. Обережно! Використана косметика може стати причиною герпесу, прищів і багатьох дерматологічних проблем. 

4. Автомобільні шини та диски

З урахуванням вартості цих товарів, автовласники нерідко купують шини б/в. Але є великий ризик - приховані дефекти, які можна навіть при ретельному огляді відразу не побачити. Це питання стосується не економії, а безпеки. 

5. Одяг та взуття

Купівля одягу та взуття, які вже хтось колись носив, дуже популярна в інтернеті. Але це теж лотерея. Покупець ніколи не знає, як за річчю доглядали і, отже, скільки вона ще може прослужити. Крім того, категорично не можна купувати поношену нижню білизну та купальники - не варто економити на здоров'ї. 

Читайте також: Названо 10 речей, які категорично не можна робити ввечері

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк