Дієтолог розповіла, скільки хліба можна з'їдати в день без шкоди для здоров'я
Вживати хліб слід з розумом. Незважаючи на те, що хлібобулочні вироби самі по собі не шкідливі, нашкодити може їх кількість.
Як повідомляє дієтолог Наталія Круглова, денна норма хліба у кожної людини індивідуальна, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Однак є загальні "червоні лінії", які не потрібно переходити.
"Якщо говорити в середньому, то для чоловіка це приблизно 150-200 грамів хліба, а для жінки близько 100-150 грамів", - цитують у ЗМІ слова дієтолога.
Однак варто враховувати, що дані норми стосуються людей, які не мають ніяких хронічних захворювань та проблем з травленням.
Загальна норма хліба для дітей - 60 грам.
Разом з тим, відмова від хліба - це серйозний захід. В такому випадку необхідно стежити за своїм раціоном і вираховувати кількість калорій, які організм отримує за день.
За словами дієтолога, у багатьох хлібобулочних виробах містяться хімічні речовини. Вони необхідні для того, щоб хліб довго зберігав смакові якості та свіжість. Однак такі речовини не шкодять здоров'ю, якщо вживати хліб в помірних кількостях.
Читайте також: Магнітні бурі у жовтні: коли чекати найпотужнішого метеоудару
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |