30.10.2021, 11:26

Помер радянський та російський телерадіоведучий Ігор Кирилов

Игорь Кириллов

Радянський та російський теле- та радіоведучий, диктор Центрального телебачення Держтелерадіо СРСР Ігор Кирилов помер на 90-му році життя.

У віці 89 років помер Ігор Кирилов, радянський та російські теле- та радіоведучий. Майже чверть століття він вів на телебаченні програму "Час", повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Про смерть народного артиста СРСР повідомили в ефірі російського "Першого каналу". Причини смерті телеведучого не називаються. Де та коли пройде прощання з народним артистом СРСР, поки не відомо.

Адміністратор та помічник ведучого в коментарях російським ЗМІ підтвердив інформацію про смерть ведучого.

"Ігор Кирилов помер. Це, на жаль, так, літні люди йдуть. Він не хворів ніякою короною, тільки вчора обговорював умови участі в зйомках програми "Секрет на мільйон" у Лери Кудрявцевої. Він просто не прокинувся, пішов тихо. Ніяких нападів не було. Похоронами, я так розумію, буде займатися "Перший канал", ймовірно, про дату похорону також повідомлять вони", - сказав помічник Кирилова.

Довідка: Ігор Кирилов народився 14 вересня 1932 р. у Москві в сім'ї військовослужбовця. У 1955 р. закінчив Вище театральне училище імені М.С. Щепкіна. У 1955-1957 рр. був актором Московського театру драми та комедії (Театр на Таганці). З липня 1957 р. почав роботу на телебаченні в Шаболовському телецентрі.

Він вів такі програми, як "Останні вісті", "Новини", "Пісня року", "Супутник телеглядача", "Погляд", "Телескоп" та "Блакитний вогник". Протягом більше 20 років Кирилов був диктором новинної програми "Час".

Кирилов був коментатором Параду Перемоги на Красній площі. Саме він у 1957 р. повідомив громадянам про запуск першого штучного супутника Землі та про політ Юрія Гагаріна у космос в 1961 р.

Ігор Кирилов - професор, академік Міжнародної академії театру та кіно, член Спілки журналістів СРСР, член Російської академії телебачення.

Игорь Кириллов Игорь Кириллов Игорь Кириллов

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк