18.11.2021, 17:05

Медики попередили про серйозні побічні ефекти ліків, які є в кожній аптечці

таблетки

Деякі препарати не викликають у людей підозр, тому вживаються досить часто та сміливо. Так йдуть справи і з аспірином, який вважається хорошим профілактичним засобом для зниження розвитку серцевого нападу та інсульту, а також рятує від болю.

Однак ці таблетки далеко не нешкідливі. Як встановили експерти Цільової групи профілактичних служб США, щоденний прийом аспірину в профілактичних цілях може бути небезпечний, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

З одного боку, аспірин корисний для тих, хто переніс серцеві захворювання, інсульт та страждає закупоркою кровоносних судин. Він володіє болезаспокійливими якостями та розріджує кров. З іншого, - таблетки викликають низку проблем зі здоров'ям.

Чим небезпечний аспірин?

В першу чергу, постійний або частий прийом аспірину збільшує ризик кровотеч (особливо у тих, хто не має проблем з серцем та судинами). Найбільш до побічних ефектів схильні люди у віці від 60 років. У пацієнтів від 40 до 50 років кровотечі спостерігаються рідше.

Крім того, аспірин подразнює слизову оболонку шлунка, через що є ризик виразки і шлункової кровотечі.

Приймати ці на перший погляд нешкідливі таблетки без рекомендації лікаря і без чітко визначених доз не варто. З обережністю до нього слід ставитися людям з підвищеним артеріальним тиском та цукровим діабетом.

Читайте також: Чому деякі люди не хворіють коронавірусом: відповідь знайдено

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: