24.11.2021, 21:49

Дієтолог назвала 5 продуктів, які обов'язково потрібно вживати хоча б раз на тиждень

морская капуста

Без вживання деяких продуктів організм людини не буде отримувати необхідної кількості корисних речовин, що може негативно позначитися на стані здоров'я.

Дієтолог Наталія Лазуренко розповіла про 5 продуктів, які обов'язково потрібно включити в раціон і їсти хоча б один раз на тиждень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

1. Морська капуста

У морській капусті знаходяться білки та  вуглеводи, які прекрасно засвоюються організмом і очищають кишковий тракт. Крім того, в ній багато йоду, дозування перевищує добову норму.

2. Сочевиця

У сочевиці міститься багато клітковини. Вона допомагає тонкому кишечнику "вбирати" корисні речовини з інших продуктів. А ще сочевиця збагачена безліччю вітамінів групи B, корисних для ЦНС, та білком.

3. Брюссельська капуста

Брюссельська капуста є потужним антиоксидантом, джерелом вітамінів групи B і речовин, що захищають репродуктивну систему. Продукт можна вживати як гарнір до білкової їжі, що дозволить їй засвоїтися на 100%.

4. Насіння льону

У насінні льону міститься багато кальцію, тому особливо вони корисні в якості профілактики остеопорозу. Продукт допомагає отримати корисні омега-3 кислоти, які здатні захищати судини, кісткову тканину, кишечник. Перед вживанням насіння необхідно подрібнити.

5. Яловича печінка

У яловичій печінці багато білків тваринного походження, амінокислот та заліза. Вживаючи її хоча б раз на тиждень, можна підтримувати свій організм в тонусі.

Читайте також: "Червоне покриває небо": у записах стародавніх астрологів виявили страшну загрозу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк