Дієтолог назвала 5 продуктів, які обов'язково потрібно вживати хоча б раз на тиждень

Без вживання деяких продуктів організм людини не буде отримувати необхідної кількості корисних речовин, що може негативно позначитися на стані здоров'я.
Дієтолог Наталія Лазуренко розповіла про 5 продуктів, які обов'язково потрібно включити в раціон і їсти хоча б один раз на тиждень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
1. Морська капуста
У морській капусті знаходяться білки та вуглеводи, які прекрасно засвоюються організмом і очищають кишковий тракт. Крім того, в ній багато йоду, дозування перевищує добову норму.
2. Сочевиця
У сочевиці міститься багато клітковини. Вона допомагає тонкому кишечнику "вбирати" корисні речовини з інших продуктів. А ще сочевиця збагачена безліччю вітамінів групи B, корисних для ЦНС, та білком.
3. Брюссельська капуста
Брюссельська капуста є потужним антиоксидантом, джерелом вітамінів групи B і речовин, що захищають репродуктивну систему. Продукт можна вживати як гарнір до білкової їжі, що дозволить їй засвоїтися на 100%.
4. Насіння льону
У насінні льону міститься багато кальцію, тому особливо вони корисні в якості профілактики остеопорозу. Продукт допомагає отримати корисні омега-3 кислоти, які здатні захищати судини, кісткову тканину, кишечник. Перед вживанням насіння необхідно подрібнити.
5. Яловича печінка
У яловичій печінці багато білків тваринного походження, амінокислот та заліза. Вживаючи її хоча б раз на тиждень, можна підтримувати свій організм в тонусі.
Читайте також: "Червоне покриває небо": у записах стародавніх астрологів виявили страшну загрозу
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |