05.12.2021, 08:59

Від яких продуктів слід відмовитися тим, хто перехворів на COVID-19: поради лікарів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Люди, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, часто не змінюють щоденний раціон, чим завдають шкоди ослабленому організму. Лікарі розповіли, від яких продуктів слід відмовитися тим, хто перехворів на COVID-19.

Коронавірус позначається на стані шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи. На думку фахівців, харчування у людей, які перехворіли на COVID-19 має зміниться, повідомляє Час Пік.

Після хвороби звичні для людини жирні продукти потрібно вводити дуже повільно та дозовано. Через те, що люди повертають в раціон жирну, гостру їжу, починають вживати фастфуд, може погіршитися стан пацієнта.

У перші два тижні після одужання не слід їсти продукти, що викликають здуття. До таких продуктів, зокрема, відноситься квашена капуста, алкоголь, молоко з лактозою, а також глютенові товари.

З раціону слід виключити продукти, що пройшли обробку та не несуть користь. Такі, наприклад, як шоколад, хлібобулочні вироби, шинка, котлети, фаст-фуд. Необхідно обмежити прийом цукру.

У людей, що перехворіли на COVID-19, може з'явитися тимчасова непереносимість продуктів. У зв'язку з цим фахівці радять перейти на триразове харчування та перекуси через кожні три-чотири години.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк