12.12.2021, 20:31

Яскрава комета Леонард наблизилась до Землі: з'явилися кадри

Марина Началова | Всі новини автора

Відкрита на початку цього року комета Леонард (C/2021 A1 Leonard) підійшла близьку на відстань до Землі. Це єдиний шанс, коли мешканці нашої планети можуть побачити це небесне тіло.

Астрономи заявляли, що, можливо, 12-13 грудня комету можна буде спостерігати неозброєним оком, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Поки що немає даних про те, що хтось спостерігав комету без спеціальної оптики. Але в мережі вже є кадри, зняті аматорами спостережень за космосом: комету Леонард зараз добре видно через телескоп і навіть бінокль.

Комета C/2021 A1 Leonard була відкрита 3 січня 2021 американським астрономом Грегорі Дж. Леонардом. 12-13 грудня комета підійде на мінімальну відстань до Землі - 35 млн км.

3 січня 2022 року, рівно через рік після відкриття, комета пройде перигелій - найближчу до Сонця точку своєї орбіти. Після цього комета буде викинута із Сонячної системи та більше ніколи сюди не повернеться.

На даний момент комету найкраще видно рано вранці до світанку. Шукати її потрібно у східному напрямку на тлі сузір'їв Волопас, Гончі Пси, Змія, Геркулес і Змієносець.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: