19.12.2021, 22:22

Ароматний пиріг із яблуками: готується просто, з'їдається моментально

Марина Началова | Всі новини автора

Легкий у приготуванні пиріг з яблуками та корицею – те, що треба для вечірнього чаювання з друзями: під кінець посиденьок від нього не залишиться й крихти.

Час Пік запевняє, що з цим рецептом впорається навіть недосвідчена у кулінарних справах людина.

Вам знадобляться:

  • борошно - 2 склянки
  • цукор - 1 склянка
  • сметана - 200 г
  • яйця - 3 шт.
  • вершкове масло - 50 г
  • ванілін або ванільний цукор - 0,5 ч.л.
  • сода або розпушувач тіста
  • яблуко - 1-2 шт.
  • кориця
  • рослинна олія для змащування форми

Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану та розтоплене вершкове масло, ванілін. Поступово всипаємо борошно і ретельно розмішуємо, щоб не було грудок. Тісто вийде напіврідким. Додаємо в нього розпушувач або 0,5 чайної ложки соди, гашеної оцтом.

Форму змащуємо рослинним маслом та виливаємо туди тісто. Злегка трясемо форму, щоб тісто розподілилося рівномірно.

Яблуко чистимо від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо їх зверху на тісто. Притрушуємо меленою корицею.

Духовку розігріваємо до 160 градусів та відправляємо туди пиріг на півтори години.

Читайте також:

Маринад для курки, в якому поєднується непоєднуване, а результат вражає смакові рецептори

Простий рецепт із бринзою, який підкорить навіть тих, хто її ненавидить

Секрети ідеального олів'є: який незвичайний інгредієнт зробить салат нереально ніжним

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк