05.01.2022, 22:32

До якого числа та як правильно прибрати новорічну ялинку, щоб не накликати невдачі

когда убирают елку

Новий рік пройшов і багато хто вже замислюються над тим, коли та як правильно прибрати головний новорічний атрибут - ялинку. 

Про те, до якого числа варто позбутися новорічної ялинки і як це краще зробити - розповість Час Пік.

Традиції фен-шуй

Згідно східним традиціям, разом з ялинкою можна зустріти Китайський новий рік, тобто залишити її до 12 лютого. Навряд чи ялинка протримається так довго, тому експерти радяться зустріти Новий рік за місячним календарем в компанії штучного дерева.

Народні прикмети

У народі існує думка, що новорічна ялинка здатна накопичувати негативну енергію, тому довго тримати її в будинку не можна. Зокрема, варто задуматися про те, щоб позбутися ялинки, якщо:

  • голки стали бурими;
  • самі почали падати прикраси (вважається, що це домовик посилає сигнали про те, що дереву в будинку більше не місце);
  • почав розшаровуватися стовбур.

Найкраще, згідно з повір'ями, прибрати ялинку до Хрещення (19 січня). До цього дня також слід провести в будинку генеральне прибирання.

Церковні канони

Згідно з православними традиціями, ялинку прибирають до Старого нового року. Хоча багато хто дотримується думки, що традиція прикрашати ялинку - язичницька, оскільки предки вірили, що яскраві прикраси відлякають нечисту силу. Традиційною та правильною з точки зору релігії новорічною прикрасою є вертеп із зображенням Марії, Йосипа та новонародженого Ісуса Христа.

Як правильно прибрати новорічну ялинку?

Просто викидати новорічну ялинку на смітник не можна. Це може привести до безгрошів'я на весь рік. Щоб удача не обійшла стороною, ялинку необхідно розпиляти та спалити. Варто відзначити, що якщо під час зняття розбилася ялинкова прикраса - потрібно відразу загадати бажання. Воно повинно збутися.

Читайте також: Що покласти в гаманець в січні, щоб весь рік в ньому водилися гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк