16.01.2022, 11:24

Названі побутові звички, які "спалюють" ваші гроші: від них варто відмовитися

Ольга Романец | Всі новини автора
экономия

У кожного з нас є побутові звички, які буквально крадуть гроші з кишені. Вони заважають заощадити і додають зайві цифри в платіжках.

Про те, які звички "спалюють" ваші гроші, пише Ukr.Media, передає Час Пік.

Купувати занадто багато їжі

Часто у запасених продуктів термін придатності закінчується швидше, ніж ці продукти використовуються. Навіть якщо термін придатності не закінчився, один продукт у великій кількості може вам швидко набриднути, хоча під час покупки так не здавалося.

Часто відкривати холодильник

Будучи відкритим холодильник швидко втрачає тепло, особливо в жарку пору. Щоб відновити температуру, компресор починає працювати на максимальній потужності і, відповідно, споживати більше енергії.

Не мити вікна

Брудні вікна не тільки виглядають неестетично, вони заважають природному світлу проникати в будинок. Через це доводиться частіше включати освітлювальні прилади і витрачати електроенергію.

Лити багато води

Якщо у вас немає звички закривати крани під час чищення зубів, гоління і намилювання посуду, занадто багато води витікає даремно. Це стосується і прийняття ванни: одна така процедура по витраті води дорівнює приблизно 5-7 походів в душ.

Не вимикати світло, виходячи з кімнати

Навчіться вимикати світло, коли виходите з кімнати надовго. Також можна використовувати маленький нічник, який не витрачає багато енергії.

Залишати прилади включеними в розетку

Підключені пристрої, навіть якщо їх не використовувати, споживають деяку кількість електрики. Сумарно вся невикористовувана техніка, включена в мережу, витрачає сотні кіловат-годин енергії на рік.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: