29.01.2022, 23:11

Названо 5 речей, які не можна прати в пральній машинці

что нельзя стирать в стиралке

Наявність пральної машинки значно спрощує життя сучасних господинь. Багато хто пере в машинках всі речі і навіть взуття, однак це не зовсім правильно. 

Які речі потрібно прати вручну або віднести в хімчистку - розповість Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

1. Бюстгальтер

Є ризик, що під час прання пошкодяться кісточки бюстгальтера, а також барабан. Застібки можуть застрягти в стінках "пралки". Та й сама річ може деформуватися, розтягнутися.

2. Шовкові вироби

Високі температури та цикли віджиму можуть негативно позначитися на тривалості служби і зовнішньому вигляді шовкових речей. Експерти радять довірити такі речі хімчистці або використовувати при ручному пранні не порошок, а миючий засіб. Крім того, шовк може вилиняти і пофарбувати інші речі.

3. Речі з прикрасами

Наявність гудзиків, паєток та іншого декору може привести до псування речей. Ці предмети чіпляються за інший одяг, за стінки машинки. Рекомендується прати такі речі вручну з використанням губки.

4. Більшість речей з вельвету, вовни або кашеміру

Делікатний одяг може не пережити прання в машинці. На ньому з'являться катишки, зачіпки або навіть дірочки. Якщо річ не линяє - краще прати вручну, якщо линяє - нести в хімчистку.

5. Дуже об'ємні речі

Якщо ковдра насилу влазить в машинку, не треба її заштовхувати силою. Щоб барабан нормально крутився, а плями відпиралися потрібен простір. В іншому випадку шкода може бути завдана і речі, і машинці.

Читайте також: Названо 7 речей, яких за жодної умови не можна робити в Інтернеті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк