16.02.2022, 20:22

Українську лижницю відсторонили від участі в Олімпіаді-2022: у чому справа

допинг

На Олімпійських іграх у Пекіні тимчасово відсторонили українську лижницю Валентину Камінську. Її запідозрили в порушенні антидопінгових правил. 

Про це повідомляє Міжнародне агентство з тестування (ITA), передає Час Пік. 

У допінг-пробі спортсменки були виявлені местерол (анаболічний стероїд) та гептамінол (стимулятор). Тест був зданий 10 лютого на Олімпійських іграх в Пекіні.

"Спортсменка була проінформована про випадок і тимчасово відсторонена до вирішення питання відповідно до Світового антидопінгового кодексу та Антидопінговим правилам МОК, застосовуваними до Зимових Олімпійських ігор в Пекіні 2022 року. Це означає, що спортсменці заборонено брати участь у змаганнях, тренуваннях або будь-якої діяльності під час Зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - йдеться в повідомленні. 

Камінська може оскаржити накладення тимчасового відсторонення в Спортивному арбітражному суді - Антидопінговому відділі, а також має право запросити аналіз проби Б. 

"Враховуючи, що справа знаходиться в стадії розгляду, подальших коментарів в ході поточного судового розгляду не буде", - зазначили в ITA. 

Читайте також: 

Олімпіада-2022: Українці в Пекіні завоювали першу медаль

Олімпіада-2022: Медальний залік на 15 лютого та результати українських спортсменів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк