27.03.2022, 07:51

Ще низка компаній залишає російський ринок

Ольга Романец | Всі новини автора
война в Украине

З кожним днем рф втрачає все більше міжнародних компаній. Про те, які саме технологічні компанії припинили діяльність в Росії в Facebook повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Час Пік.

За даними міністра, співпрацю з рф припинили такі компанії:

  • TikTok заборонив користувачам з рф викладати ролики, навіть використовуючи VPN.
  • Оператор мобільного зв'язку "Мегафон" більше не відноситься до Міжнародної асоціації операторів. GSMA офіційно заявила, що виключає Російський "Мегафон". Компанія була в глобальній асоціації операторів зв'язку з 1995 року. GSMA також виключили оператора мобільного зв'язку з "переліку роумінгових партнерів" (Roaming Partner Listing, RPL). Однак в "Мегафоні" заявляють, що це не означає Відключення компанії від міжнародного роумінгу.
  • DataArt припинила діяльність в Росії. Це компанія, що займається аутсорсингом програмного забезпечення і спеціалізується в області internet-додатків.
  • Depositphotos припинив роботу в росії та Білорусі. Міжнародний фотобанк, який є посередником між авторами зображень і їх покупцями, зупинив всю діяльність в цих країнах. Depositphotos і VistaCreate припиняють всі продажі і надання послуг клієнтам і партнерам з рф і Білорусі.
  • Платіжна система JCB вирішила припинити роботу в Росії. JCB-найбільша платіжна система Японії і одна з семи провідних платіжних систем світу. Вона займає третє місце серед всіх карткових платіжних систем за кількістю точок прийому карт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк