25.07.2023, 18:12

5 кімнатних рослин, які краще викинути з дому - багато лиха від них

комнатные растения

Багато господарок люблять прикрашати підвіконня кімнатними рослинами, що створює в будинку особливий затишок. Однак не всі, навіть найкрасивіші рослини, можуть бути корисними. Іноді в їхній появі у квартирі чи будинку більше "мінусів" , ніж "плюсів" .

Час Пік розповість про 5 кімнатних рослин, які не варто приносити додому, а якщо вони вже прикрашають підвіконня - краще позбутися.

1. Фікус

Фікус - отруйна рослина. У великому м'ясистому листі багато соку, який, потрапивши на шкіру, викликає роздратування та набряк. Якщо сік потрапить усередину - розвивається запаморочення, нудота, утруднене дихання. Якщо у будинку є маленькі діти чи тварини, краще не ризикувати. Також масивні фікуси поглинають кисень, тому в маленькій спальні чи дитячій кімнаті їм не місце.

Прикмети та забобони

Вважається, що фікуси мають чоловічу енергетику, а це означає - "конкуруватимуть" з господарем будинку. Рослина псує характер чоловіків, що живуть у будинку, провокуючи скандали та часті з'ясування стосунків. Якщо володарка фікуса - самотня жінка, рослина відлякуватиме чоловіків. Також рослина негативно впливає на фінансовий потік, спричиняючи виснаження сімейного бюджету.

2. Кактуси

У дикій природі голки кактусів здатні губити необережних тварин. Цей захисний механізм може виявитися шкідливим для людини. Колючки кактусів схожі на гарпуни, тому вийняти їх дуже складно, що призводить до запалень. Крім того, багато видів кактусів містять у клітинному соку алкалоїди і навіть галюциногени. Рослинні отрути агресивно впливають на нервову систему тварин, викликаючи збудження, судоми та навіть параліч. У природному середовищі це служить кактусам захистом, а ось в умовах квартири вони можуть виявитися згубними для домашніх тварин. Кактуси не рекомендується заводити тим, хто має маленьких дітей.

Як ще може зашкодити кактус?

Кактуси вважаються несприятливими рослинами для дому і на психофізичному рівні. Вони можуть зіпсувати стосунки у сім'ї, спровокувати сварки. Вважається, що рослина не дозволить її власниці зустріти чоловіка або відлякає всіх наречених. Також є прикмета, згідно з якою кактуси призводять до проблем з алкоголем у сильної статі.

3. Диффенбахія

Сік рослини отруйний. Якщо він потрапить усередину організму, може виникнути набряк гортані, а у чутливих людей та дітей - отруєння. Для алергіків "сусідство" з диффенбахією виключено. При пересадці слід дотримуватись граничної обережності, оскільки рослина може обпекти шкіру своїм соком.

Прикмети

Диффенбахія набула поганої репутації, оскільки негативно впливає на стан здоров'я всіх домочадців. Крім того, вважається, що рослина здатна вигнати з дому чоловіка. У сім'ї, де "мешкає" диффенбахія, може ніколи не з'явитися потомство.

4. Монстера

Монстера - отруйна рослина. Отрута міститься у листі. Якщо вона потрапить на слизові - можливе отруєння або навіть смерть. Також у листі містяться непомітні для ока голчасті утворення. Зіткнення з ними може спровокувати алергічну реакцію. З монстерою слід бути обережними, а якщо в будинку є діти або тварини - краще відмовитися від ідеї заводити рослину.

Монстера - джерело невдач

Вважається, що рослина вбирає негатив, який є в приміщенні, і коли обстановка стає сприятливою - виплескує все назад. Чому рослина так "поводиться" - народні мудрості не уточнюють. Проте ефект буде відчутним: у будинку почнуться сварки, невдачі та проблеми з грошима.

5. Плющ

При розведенні кімнатного плюща (хедери) варто враховувати, що його плоди дуже отруйні. Втім, у домашніх умовах ймовірність того, що хедера зацвіте та дасть плоди, мала.

Повір'я про плющ

Кімнатний плющ більше відомий не як отруйна рослина, а як один з головних "вампірів" рослинного світу. Насамперед, хедера здатна перекривати фінансові потоки, призводячи до непередбачених витрат, погіршення матеріального добробуту, злиднів. Чутливі люди поруч із плющем відчувають занепад сил, постійні запаморочення.

Читайте також: Запорізький автозавод готує новинку?: Що зараз випускає ЗАЗ та за якою ціною можна купити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк