06.06.2024, 20:55

Сергій Жадан вступив до лав Нацгвардії - фото

Марина Гончар | Всі новини автора
лоропрап

Український письменник та музикант, уродженець Старобільська Сергій Жадан вступив до лав Національної гвардії України. Наразі він проходить вишкіл у 13 бригаді НГУ "Хартія.

Про це він повідомив на своїй сторінці у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

У березні мережею ширилася інформація, що Жадан мобілізувався до Національної гвардії України, однак сам письменник офіційно оголосив про своє рішення лише зараз.

Зокрема, він опублікував своє фото у військовій формі й уточнив, що вступив до лав 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія". Наразі він проходить військовий вишкіл.

"Вступив до лав 13 бригади НГУ "Хартія". Проходжу вишкіл. Служу українському народу)", - йдеться у повідомленні.

Сергій Жадан – український письменник, перекладач, громадський діяч та музикант. Він народився 1974 року на Луганщині, для навчання переїхав у Харків, де потім і залишився жити.

Жадан є фронтменом гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма". Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Інтернат", поетичні збірки "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Скрипниківка" та інших. У січні 2024 року вийшла збірка Сергія Жадана "Усі вірші. 1993 – 2023", де зібрана вся поезія автора за вказані роки.

У 2022 році письменника було висунуто на Нобелівську премію з літератури комітетом літературознавчих наук польської академії наук. Цього ж року він опинився у списку культурних діячів німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

До лав "Хартії" вступив також гітарист та вокаліст гурту "Жадан і Собаки" Євген Турчинов. Він теж опублікував відповідне ]]>фото.]]>

"Вступив до лав 13-ї бригади оперативного призначення НГУ "Хартія". Проходжу навчання", – написав Турчинов.

Читайте також:

Міноборони прокоментувало перевищення повноважень представниками ТЦК

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк