09.06.2024, 21:20

Землю накриють надзвичайно потужні магнітні бурі 14 та 15 червня

Землю накроют на редкость мощные магнитные бури 14 и 15 июня

14 та 15 червня Землю знову накриває потужна магнітна буря. Геомагнітна активність буде відповідати К-індексу 6 балів.

Про це ]]>повідомляє ]]>Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, повідомляє Час Пік.

Червень 2024 року почався з потужних магнітних бур із-за спалаху на Сонці класу Х 1.45. Сонячні спалахи Х-класу – найбільші та потужні. У середньому спалахи такого рівня відбуваються до 10 разів на рік. За словами спеціалістів, на Сонці сталося відразу три спалахи, після чого почався сильний радіаційний шторм.

Сильна чотириденна магнітна буря триватиме з 12 до 15 червня. У перші дні сонячна активність буде невисокою (4 бали), але 14 та 15 числа підніметься до 6 балів.

Остання геомагнітна буря у червні триватиме з 19 по 23 червня, вона буде не дуже потужною: 21 червня її сила становитиме 5 балів, в інші дні – 4 бали.

Сильні магнітні бурі здатні вліяти на самопочуття людей. У метеозалежних виникає головний біль, мігрень, слабкість, втома, проблеми зі сном, запаморочення, проблеми з серцево-судинною системою. Спостерігаються перепади настрою, підвищена дратівливість, загострення хронічних захворювань.

Метеозалежним людям лікарі радять у такі дні повноцінно висипатися, виключити жирні, солодкі та гострі страви, пити достатньо негазованої води, не зловживати кавою, енергетиками, алкоголем та сигаретами, знизити фізичне та психоемоційне навантаження.

Читайте також: Гарні новини для ВПО за кордоном: для отримання паспорта не потрібно буде їхати в Україну

Чому для компанії варто обирати професійні миючі засоби?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк