
Миття посуду - найпростіше рутинне заняття. Проте ігнорування деяких правил може призвести до того, що про гігієну на кухні доведеться забути.
Як не можна мити посуд та яких помилок найчастіше припускаються господині - розповість Час Пік із посиланням на ЗМІ.
Брудна губка
Губка для миття посуду може стати справжнім "раєм" для бактерій, якщо її не чистити. У ній легко накопичуються сальмонела, кишкова паличка та інші шкідливі мікроорганізми. Щоб уникнути цього, споліскуйте губку гарячою водою після кожного використання. Також дезінфікуйте її в мікрохвильовій печі та міняйте мінімум раз на два тижні.
Занадто багато миючого засобу
Використовувати занадто багато засобу - не означає мити краще. Надлишок утворює плівку, що важко змивається і може бути шкідливою при контакті з їжею. Достатньо кількох крапель, особливо при використанні концентрату. Головне - не переборщити.
Миття у брудній раковині
Якщо в раковині залишки їжі або жиру, мити в ній посуд небезпечно. Бактерії з бруду можуть осісти на щойно вимитих тарілках. Завжди споліскуйте раковину перед миттям посуду. А також не забувайте раз на місяць чистити посудомийку.
Зберігання вологого посуду
Зберігати вологий посуд небезпечно. Волога сприяє появі плісняви, бактерій і навіть пошкодженню кухонних меблів. Не складайте посуд відразу після миття - дайте йому висохнути. Використовуйте рушник або залиште на сушарці.
Залишення посуду в раковині
Коли ми відкладаємо миття посуду "на потім", виникає неприємний запах та ризик засмічення зливу. Залишки їжі засихають і важко змиваються. Краще мити відразу чи хоча б сполоснути, щоб уникнути проблем. Чистота починається регулярності.
Читайте також: Саме з цієї причини огірки виростають гіркими: названо головну травневу помилку городників