24.05.2025, 13:32

Усього один інгредієнт зробить смак кави м'яким: що потрібно додавати

кофе

Багато людей звикли починати свій день з чашечки чорної кави, що бадьорить. Однак далеко не всіх влаштовує кавова гіркота. Якщо хочеться м'якшого, делікатного смаку без втрати аромату, варто знати про один інгредієнт.

Як покращити смак кави – розповість Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Без додавання молока чи цукру кава здається дуже гіркою і навіть неприємною на смак? Вихід є. Для того, щоб поліпшити смак напою достатньо додати "секретний" інгредієнт – щіпку солі.

Справа в тому, що сіль блокує рецептори гіркоти на язику, роблячи смак кави набагато м'якшою. Потрібно менше цукру. Або від цукру можна взагалі відмовитись.

Незважаючи на те, що багато хто звик побоюватися кави, медики приходять до висновку про її корисність. Наприклад, доведено, що напій знижує ризик розвитку діабету 2 типу, а також допомагає захиститись від деяких нейродегенеративних розладів, включаючи хворобу Альцгеймера та Паркінсона.

Крім того, чорна кава підтримує здоров'я кишечника, допомагає контролювати вагу. Дослідження показують, що вживання трьох-п'яти чашок кави щодня пов'язане зі зниженням ризику серцевих захворювань на 15%.

Читайте також: Кава та здоров'я: міфи, користь та вплив щоденного споживання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк