Чи можна їсти сирі кабачки? Користь та ризики сезонного овоча

Звикли до того, що кабачки треба смажити, тушкувати чи запікати? Виявляється, що овоч можна вживати в їжу у сирому вигляді. Він дуже корисний, але треба бути обережним. Сирий кабачок підходить не всім.
Чи можна їсти сирі кабачки як огірки - розповість Час Пік із посиланням на ЗМІ.
Сирий кабачок - справжнє джерело корисних речовин. Перш за все, в ньому міститься велика кількість вітаміну С, а ще вітамін К, різноманітні мінерали та клітковина, яка налагоджує травлення, дарує довге відчуття ситості і стає ідеальним союзником при зменшенні ваги. Також у сирому кабачку є два важливі каротиноїди - зеаксантин та лютеїн, вони допомагають захистити сітківку ока від вікових змін і синього світла.
Кабачки можна нарізати тонкими смужками за допомогою овочечистки та додавати до салатів. А ще можна зробити з кабачків корисні "зелені спагетті", які будуть смачними з оливковою олією, лимонним соком або песто соусом.
Проте перед вживанням слід звернути увагу до важливі нюанси. Сирі кабачки можна вживати далеко не всім. Ось проблеми зі здоров'ям, за яких потрібно бути максимально обережними:
- виразкова хвороба, загострення панкреатиту;
- підвищена кислотність шлунка;
- проблеми з нирками.
Крім того, в жодному разі не можна їсти гіркі кабачки у сирому вигляді. Гіркота сигналізує про наявність токсичної речовини - кукурбітацину. Вона спричиняє розлад травлення.
Читайте також: Переселенці масово повертаються додому? Перспективи ВПО з Лисичанська, Сіверськодонецька, Рубіжного
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |
![]() |