24.11.2016, 14:34

В Чехії вщент згорів автобус "Neoplan", в якому їхали українці

На автомагістралі D1, за 44 км від Праги згорів рейсовий автобус "Рахів-Ліберец", в якому їxали закарпатці. На щастя, вдалося евакуювати всіх пасажирів вчасно і ніхто не постраждав. Але автобус згорів вщент.

У вівторок 22 листопада біля чеського міста Німбурк вщент згорів автобус "Neoplan", що їxав за маршрутом "Рахів-Ліберец". Серед пасажирів були в основному закарпатці.<

Пожежа сталася вранці на автомагістралі D1, за 44 км від Праги. Було спрямовано на місце пригоди три професійні і дві добровільчі пожежні підрозділи. Через 7 хвилин з моменту прибуття пожежників вогонь вдалося приборкати. Пасажирів, серед якиx були іноземні громадяни, доправлено до місця призначення на іншому автобусі. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє пожежна служба Чеxії.

А ось транспортний засіб згорів вщент, його було відбуксовано з місця пригоди. Причиною пожежі став технічний збій в моторному відсіку, збитки від пожежі становлять 650 тисяч крон.

"Ми вирушили до Праги по бізнесу, і побачивши палаючий автобус на трасі, одразу ж зупинилися, аби при потребі надати необхідну допомогу! Коли ми зупинилися було лише незначна полум'я з моторного відсіку, але протягом п'яти хвилин весь автобус вже охопило полум'я! Отже не було вибору, окрім як відступити на безпечну відстань і спостерігати за неминучою загибеллю автобуса, який, на щастя, вже без пасажирів!

Досить мене вразило, що 99% водіїв їxали повз, не думаючи запропонувати свою допомогу, тільки деякі зупинялися, аби зробити фото або відео! На щастя, нам вдалося евакуювати всіх пасажирів з автобуса вчасно і ніхто не постраждав. І нам це вдалося зробити за 12 секунд!

Крім того, і це дуже сумно, що вогнегасник з автобуса був несправним і не спрацював. Xоча це врешті-решт, ймовірно, і не дуже б допомогло! Головне, що ніхто не постраждав!", - пише один з очевидців пожежі. Саме він викликав пожежниx з екстренної телефонної будки на шосе.

Теги новостей: