31.10.2020, 16:22

Їстівні квіти

Ольга Ранська | Всі новини автора
съедобные цветы

Є багато видів квітів, які, як з'ясувалося, можна вживати в їжу. Їстівні квіти чудово підходять як для екзотичної кухні, так і для прикраси вже готових страв. За їх допомогою можна прикрашати різноманітні салати, складні торти й тістечка, освіжаючі напої та коктейлі, додавати у варення, джеми, маринади, заморожувати та кристалізувати. Але пам'ятайте, що не всі квіти придатні до їжі, тому треба уникати тих квітів, в яких не впевнені, та які були схильні до хімічного впливу. Квіти, що перераховані нижче, їстівні та смачні!

Кульбаби

Кульбаби мають хороший смак, якщо ви їсте їх, перш ніж вони почнуть цвісти. Ви можете, звичайно, з'їсти кульбабу, коли вона зріла, але у неї буде гіркий смак. Кульбаби можуть бути використані в салатах або для їх прикраси!

Лаванда

Лаванду можна використовувати як гарнір для різних страв, таких як морозиво або соуси. Її фіолетовий колір відмінно підходить для декорування їжі. Вона володіє сильним, але заспокійливим ароматом, солодким та злегка гострим смаком. Лаванда також широко застосовується в приготуванні заспокійливих чаїв.

Жимолость

Жимолость, як відомо, має солодкий смак, як мед, через солодкий нектар, який знаходиться в квітках. Квітки відмінно підходять для солодких страв, особливо для пиріжків.

Первоцвіт

Первоцвіт має злегка солодкий, але не нудотний аромат. Він прекрасно підходить до салатів або інших солоних страв. Для аромату можна маринувати первоцвіт або кристалізувати його з цукром та застосовувати як солодке задоволення для прикраси тортів або тістечок.

Соняшник

Коли ця квітка відкрита, то її пелюстки мають трохи гіркий смак, і можуть застосовуватися як гарнір до сезонних легких салатів. Листя соняшнику також їстівні та можуть бути використані у якості зеленого салату.

Лілійник

Лилейник рекомендується використовувати в овочевих салатах. Аромат лилейника, як і смак, дуже освіжає.

Гібіскус

Гібіскус має майже цитрусовий смак і широко використовується в чаї. Листя гібіскуса використовують для заміни зеленого салату або їх можна варити, як шпинат.

Гвоздика

Гвоздика має злегка солодкуватий смак та її можна додавати в салати. Також вона використовується у якості прикрас для солодощів-тортів або тістечок.

Знаючи такі тонкощі про квіти, ви можете привнести до своєї улюбленої страви додаткові нотки, зробити її смачніше, цікавіше та загадковіше.